Közeleg a Startup Világbajnokság budapesti fordulója

forrás: Prím Online, 2023. november 8. 20:13

Még néhány napig jelentkezhetnek a hazai startupok a Startup Világbajnokságra. November 10-én zárul a nevezés a nemzetközi rendezvény budapesti fordulójára. A győztes a verseny segítségével eljuthat a San Franciscó-i Startup Világbajnokság döntőjéig, ahol 1 millió dollár befektetést nyer a győztes!

Budapest újra a startupok versengésének középpontjába kerül, a Pozi.io magyar alapítású nemzetközi innovációs platform november 16-án rendezi meg a Startup Világbajnokság Budapesti fordulóját. Ez a megmérettetés olyan fiatal tehetségeknek kínál lehetőséget, akik nem csupán innovatív ötleteiket és technológiai fejlesztéseiket akarják bemutatni, de nemzetközi kapcsolataikat fejleszteni szeretnék.

 

Ehhez első lépésként jelentkezni kell a versenyre november 10-ig, majd meg kell nyerni a budapesti elődöntőt. Jelentkezni a Pozi.io oldalán keresztül lehet: https://pozi.io/competitions/swc-2023

 

A Startup Világbajnokságot a San Francisco-i székhelyű Pegasus Tech Ventures alapította, és mára 80 országban vált a startup vállalkozások legnagyobb megmérettetésévé. A verseny évről évre vonzza a startupokat, és a fődíj – egy 1 millió dolláros befektetés – igazi ösztönzést jelent a magyar tehetségeknek. A rendezvényen hagyományos módon helyi startupok versenyeznek, hogy elnyerjék a lehetőséget a San Francisco-i versenyre való kijutásra. Idén reményeink szerint már az állami startup program a HSUP program legjobbjai is bemutatkoznak a budapesti elődöntőn.

 

 

A magyarországi forduló kis csúszással november 16-án kerül megrendezésre, és már most izgatottan várják a vállalkozók és befektetők, hogy láthassák, milyen új ötletekkel és projektekkel állnak elő a résztvevők.

 

A győztes számára a verseny izgalma az idén is többnapos rendezvényben csúcsosodik ki. A regionális döntőben győztes csapatok a San Francisco-i nagy döntőre utazhatnak, ahol az egész világ figyelme a legjobbakon lesz. Tavaly az Orca Aerospace szerte meg a kiutazás lehetőségét, de a Babypurp vitte el a különdíjak és felajánlások többségét. A hazai ökoszisztéma izgatottan várja az idei győzteseket is, a rendezvény támogatói között több olyan vállalkozás is megjelent, amely maga is startupként működik. A Mosaic Alpha & DLabs alapítójaként Vidákovics Attila hosszú távú elkötelezettséggel és szakértelemmel járul hozzá a zsűri döntéseihez. Attila szerint a magyar szürkeállomány alkotta innováció nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményekre képes, ezért fontosnak tartja, hogy a versenyképes hazai projektek méltó figyelmet kapjanak a nemzetközi porondon is. Ezáltal a hazai innovátorok nem csupán helyi, hanem globális szinten is figyelmet és elismerést nyerhetnek.

 

A Startup Világbajnokság Budapesti Fordulója nem csupán egy startup verseny, hanem egy olyan esemény, amely erősíti a hazai kreativitás nemzetközi hírnevét, lehetőséget teremt a legjobbaknak a bemutatkozásra, partnereket, befektetőket kereshetnek hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A támogatók között találjuk a Vespucci Partners befektetőit ugyanúgy, mint a tűzvédelmi megoldásairól ismer startupot, a Fireg.hu-t.

 

A rendezvény helyszínéül a startupok közösségi találkozó pontját, a Create 26-ot (Király utca 26.) választották a szervezők, ahol amúgy is rendszeresen találkoznak a hazai innovátorok.

 

Kovács Roland a Pozi.io CEO-ja szerint idén is erős versenyre számíthatnak az érdeklődők a hazai startup ökoszisztéma egyik legnagyobb megmérettetésén. A Startup Világbajnokság november 16-én a bemutatkozó prezentációk mellett érdekes befektetői kerekasztal beszélgetést és a hagyományos networking lehetőséget is kínál a látogatóknak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59