Közeleg a Startup Világbajnokság budapesti fordulója

forrás: Prím Online, 2023. november 8. 20:13

Még néhány napig jelentkezhetnek a hazai startupok a Startup Világbajnokságra. November 10-én zárul a nevezés a nemzetközi rendezvény budapesti fordulójára. A győztes a verseny segítségével eljuthat a San Franciscó-i Startup Világbajnokság döntőjéig, ahol 1 millió dollár befektetést nyer a győztes!

Budapest újra a startupok versengésének középpontjába kerül, a Pozi.io magyar alapítású nemzetközi innovációs platform november 16-án rendezi meg a Startup Világbajnokság Budapesti fordulóját. Ez a megmérettetés olyan fiatal tehetségeknek kínál lehetőséget, akik nem csupán innovatív ötleteiket és technológiai fejlesztéseiket akarják bemutatni, de nemzetközi kapcsolataikat fejleszteni szeretnék.

 

Ehhez első lépésként jelentkezni kell a versenyre november 10-ig, majd meg kell nyerni a budapesti elődöntőt. Jelentkezni a Pozi.io oldalán keresztül lehet: https://pozi.io/competitions/swc-2023

 

A Startup Világbajnokságot a San Francisco-i székhelyű Pegasus Tech Ventures alapította, és mára 80 országban vált a startup vállalkozások legnagyobb megmérettetésévé. A verseny évről évre vonzza a startupokat, és a fődíj – egy 1 millió dolláros befektetés – igazi ösztönzést jelent a magyar tehetségeknek. A rendezvényen hagyományos módon helyi startupok versenyeznek, hogy elnyerjék a lehetőséget a San Francisco-i versenyre való kijutásra. Idén reményeink szerint már az állami startup program a HSUP program legjobbjai is bemutatkoznak a budapesti elődöntőn.

 

 

A magyarországi forduló kis csúszással november 16-án kerül megrendezésre, és már most izgatottan várják a vállalkozók és befektetők, hogy láthassák, milyen új ötletekkel és projektekkel állnak elő a résztvevők.

 

A győztes számára a verseny izgalma az idén is többnapos rendezvényben csúcsosodik ki. A regionális döntőben győztes csapatok a San Francisco-i nagy döntőre utazhatnak, ahol az egész világ figyelme a legjobbakon lesz. Tavaly az Orca Aerospace szerte meg a kiutazás lehetőségét, de a Babypurp vitte el a különdíjak és felajánlások többségét. A hazai ökoszisztéma izgatottan várja az idei győzteseket is, a rendezvény támogatói között több olyan vállalkozás is megjelent, amely maga is startupként működik. A Mosaic Alpha & DLabs alapítójaként Vidákovics Attila hosszú távú elkötelezettséggel és szakértelemmel járul hozzá a zsűri döntéseihez. Attila szerint a magyar szürkeállomány alkotta innováció nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményekre képes, ezért fontosnak tartja, hogy a versenyképes hazai projektek méltó figyelmet kapjanak a nemzetközi porondon is. Ezáltal a hazai innovátorok nem csupán helyi, hanem globális szinten is figyelmet és elismerést nyerhetnek.

 

A Startup Világbajnokság Budapesti Fordulója nem csupán egy startup verseny, hanem egy olyan esemény, amely erősíti a hazai kreativitás nemzetközi hírnevét, lehetőséget teremt a legjobbaknak a bemutatkozásra, partnereket, befektetőket kereshetnek hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A támogatók között találjuk a Vespucci Partners befektetőit ugyanúgy, mint a tűzvédelmi megoldásairól ismer startupot, a Fireg.hu-t.

 

A rendezvény helyszínéül a startupok közösségi találkozó pontját, a Create 26-ot (Király utca 26.) választották a szervezők, ahol amúgy is rendszeresen találkoznak a hazai innovátorok.

 

Kovács Roland a Pozi.io CEO-ja szerint idén is erős versenyre számíthatnak az érdeklődők a hazai startup ökoszisztéma egyik legnagyobb megmérettetésén. A Startup Világbajnokság november 16-én a bemutatkozó prezentációk mellett érdekes befektetői kerekasztal beszélgetést és a hagyományos networking lehetőséget is kínál a látogatóknak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két évtizede az okosotthonok szolgálatában

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

2024. április 13. 12:31

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09