Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

forrás: Prím Online, 2023. december 5. 11:29

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

A vállalat új, üllői innovációs központja a legújabb technológiák alkalmazásával biztosítja, hogy a telepített Lenovo megoldások sikeresen teljesítenek majd a tervezett munkaterhelés során. 

 

 

A központ:

• megnövelt kapacitásával évente akár 50%-kal több tesztelésnek adnak otthont a gyáregység korábbi kapacitásához képest;

• hozzáférést biztosít a legújabb technológiához, hogy az ügyfelek koncepcióinak visszaigazolásai lényegesen rövidebb átfutási idővel elkészülhessenek;

• létesítményeiben a potenciális és meglévő ügyfelek a helyszínen tesztelhetik az elkészült koncepciót és a végleges megoldások házon belüli gyártását;

• magában foglalja a Lenovo első folyadékhűtéses tesztelési és demonstrációs létesítményét Európában.

 

„A Lenovot az ügyfelei iránti elkötelezettség vezérli. Az új innovációs központ az infrastrukturális megoldások közös kialakítását segíti, amelynek köszönhetően ügyfeleink a legújabb technológiával tesztelhetik a munkaterhelést, ezzel biztosítva, hogy választott megoldásuk pontosan az igényelt konfigurációval rendelkezzenek" – mondta Per Overgaard, az Infrastructure Solutions Group EMEA műszaki igazgatója.

 

A Lenovo innovációs központok világszerte lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy valós időben, még a vásárlás előtt kipróbálhassák az új adatközponti megoldásokat. Az új létesítményben a hazai ügyfelek a partnerekkel, köztük az Intellel, az AMD-vel és az NVIDIA-val közösen kialakított megoldásokat is tesztelhetik.

 

 

A koncepcióteszteléshez a virtuális és személyes hozzáférésnek köszönhetően az ügyfelek teljes átláthatósággal tesztelhetik a munkaterhelést adatközponti környezetben, így ki tudják választani a legjobb eredményeket adó konfigurációt.

 

Az innovációs központban tesztelt és Üllőről szállított adatközponti infrastruktúra biztonságos és stabil ellátási láncból származik, és hozzájárul az európai gazdasághoz.

 

 

Fenntarthatóság

 

A vásárlások során egyre több ügyfél számára meghatározó szempont a fenntarthatóság, a Lenovo pedig elkötelezett amellett, hogy a 2049/50-es pénzügyi évre elérje a nettó nulla üvegházhatású gáz-kibocsátást, a gyártási létesítményeinkben végzett összes műveletet érintően.

 

A régióban történő gyártással az ügyfelek csökkenthetik a távolsági szállítási díjaikat és a várakozási időt, a rövidebb távolságok miatt pedig CO2-kibocsátásukat.

 

Az európai gyártóüzemet az alapoktól kezdve a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve építették, és megnyitása óta növelték az épület fűtésszigetelését, befejezték a világításérzékelő rendszerek telepítését, valamint optimalizálták a légkompresszorok hulladékhő-hasznosítását. A napelemek telepítésének második fázisa jelenleg is zajlik, hogy a jövőben a környezetre gyakorolt kisebb terheléssel végezzenek még több műveletet.

 

Az innovációs központban a koncepciókat tesztelő ügyfelek az újonnan bemutatott ESG-vezérlőpulton követhetik nyomon a valós idejű energia- és vízfogyasztási adatokat az egész létesítményben.

 

Zólyomi Szabolcs, a Lenovo gyári telephelyvezetője így nyilatkozott: „Megnyitásunk óta több mint 200 meglévő és leendő ügyfelünk látogatta meg üllői létesítményeinket. Az Innovációs Központ megnyitásával arra számítunk, hogy még több ügyfelet üdvözölhetünk a tesztelési fázistól a gyártási folyamatig. Ügyfeleinkkel szoros kapcsolatot ápolunk: tudjuk, hogy érdekli őket, hogyan készül és honnan származik az infrastruktúrájuk, vagy éppen, hogy milyen hatással van minden egyes teszt, vásárlás és szállítás a környezetre. Célunk, hogy még szorosabb együttműködést biztosítsunk, lehetővé tegyük ügyfeleink számára az átláthatóságot és a folyamatok megértését. Folyamatos fenntarthatósági törekvéseink előnyeit most már a helyszínen is bemutathatjuk ügyfeleinknek."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59