Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

forrás: Prím Online, 2023. december 5. 11:29

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

A vállalat új, üllői innovációs központja a legújabb technológiák alkalmazásával biztosítja, hogy a telepített Lenovo megoldások sikeresen teljesítenek majd a tervezett munkaterhelés során. 

 

 

A központ:

• megnövelt kapacitásával évente akár 50%-kal több tesztelésnek adnak otthont a gyáregység korábbi kapacitásához képest;

• hozzáférést biztosít a legújabb technológiához, hogy az ügyfelek koncepcióinak visszaigazolásai lényegesen rövidebb átfutási idővel elkészülhessenek;

• létesítményeiben a potenciális és meglévő ügyfelek a helyszínen tesztelhetik az elkészült koncepciót és a végleges megoldások házon belüli gyártását;

• magában foglalja a Lenovo első folyadékhűtéses tesztelési és demonstrációs létesítményét Európában.

 

„A Lenovot az ügyfelei iránti elkötelezettség vezérli. Az új innovációs központ az infrastrukturális megoldások közös kialakítását segíti, amelynek köszönhetően ügyfeleink a legújabb technológiával tesztelhetik a munkaterhelést, ezzel biztosítva, hogy választott megoldásuk pontosan az igényelt konfigurációval rendelkezzenek" – mondta Per Overgaard, az Infrastructure Solutions Group EMEA műszaki igazgatója.

 

A Lenovo innovációs központok világszerte lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy valós időben, még a vásárlás előtt kipróbálhassák az új adatközponti megoldásokat. Az új létesítményben a hazai ügyfelek a partnerekkel, köztük az Intellel, az AMD-vel és az NVIDIA-val közösen kialakított megoldásokat is tesztelhetik.

 

 

A koncepcióteszteléshez a virtuális és személyes hozzáférésnek köszönhetően az ügyfelek teljes átláthatósággal tesztelhetik a munkaterhelést adatközponti környezetben, így ki tudják választani a legjobb eredményeket adó konfigurációt.

 

Az innovációs központban tesztelt és Üllőről szállított adatközponti infrastruktúra biztonságos és stabil ellátási láncból származik, és hozzájárul az európai gazdasághoz.

 

 

Fenntarthatóság

 

A vásárlások során egyre több ügyfél számára meghatározó szempont a fenntarthatóság, a Lenovo pedig elkötelezett amellett, hogy a 2049/50-es pénzügyi évre elérje a nettó nulla üvegházhatású gáz-kibocsátást, a gyártási létesítményeinkben végzett összes műveletet érintően.

 

A régióban történő gyártással az ügyfelek csökkenthetik a távolsági szállítási díjaikat és a várakozási időt, a rövidebb távolságok miatt pedig CO2-kibocsátásukat.

 

Az európai gyártóüzemet az alapoktól kezdve a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve építették, és megnyitása óta növelték az épület fűtésszigetelését, befejezték a világításérzékelő rendszerek telepítését, valamint optimalizálták a légkompresszorok hulladékhő-hasznosítását. A napelemek telepítésének második fázisa jelenleg is zajlik, hogy a jövőben a környezetre gyakorolt kisebb terheléssel végezzenek még több műveletet.

 

Az innovációs központban a koncepciókat tesztelő ügyfelek az újonnan bemutatott ESG-vezérlőpulton követhetik nyomon a valós idejű energia- és vízfogyasztási adatokat az egész létesítményben.

 

Zólyomi Szabolcs, a Lenovo gyári telephelyvezetője így nyilatkozott: „Megnyitásunk óta több mint 200 meglévő és leendő ügyfelünk látogatta meg üllői létesítményeinket. Az Innovációs Központ megnyitásával arra számítunk, hogy még több ügyfelet üdvözölhetünk a tesztelési fázistól a gyártási folyamatig. Ügyfeleinkkel szoros kapcsolatot ápolunk: tudjuk, hogy érdekli őket, hogyan készül és honnan származik az infrastruktúrájuk, vagy éppen, hogy milyen hatással van minden egyes teszt, vásárlás és szállítás a környezetre. Célunk, hogy még szorosabb együttműködést biztosítsunk, lehetővé tegyük ügyfeleink számára az átláthatóságot és a folyamatok megértését. Folyamatos fenntarthatósági törekvéseink előnyeit most már a helyszínen is bemutathatjuk ügyfeleinknek."

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50