Összefog a Schneider Electric és az acélóriás

forrás: Prím Online, 2023. december 9. 13:50

A hagyományos acél alapanyagokhoz képest 70 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátásával előállított acélt vásárol a Schneider Electric elektromos szekrényeihez és burkolataihoz az ArcelorMittaltól. A 2025-ig tartó fenntarthatósági programja keretében a Schneider Electric 50 százalékra növeli a környezetkímélőbb alapanyagok arányát termékeiben. 

Az ArcelorMittal a spanyolországi Sestaóban található telephelyén gyártott XCarb acél nagyon magas arányban újrahasznosított acélból készül, elektromos ívkemencében, 100 százalékban megújuló forrásból származó villamos energia felhasználásával. Ennek eredményeként az XCarb előállítása során a CO₂-kibocsátás közel 70 százalékkal alacsonyabb, mint a hagyományos módon gyártott acél esetében. 

 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a „zöld” acélt az új, PanelSeT SFN burkolatok gyártásához használja majd, amelyeket az ipari automatizálási, energiaelosztási és elektronikai berendezések nagyméretű elektromos paneljeinek védelmére használnak. Mivel ezeket a szekrényeket ipari környezetben telepítik, az XCarb acélt Magnelis bevonattal is ellátják, amely magas szintű korrózióvédelmet biztosít.

 

 

A Schneider Electric az év elején jelentette be, hogy a franciaországi Elzászban található Sarel nevű gyárában új hengerműhelyt alakítottak ki a speciális acélból készülő burkolatalkatrészek előállítására, amelyeket a cég Barcelona melletti Capellades üzemében szerelnek össze. 

 

„A Schneider Electricnél a fenntarthatóság a küldetésünk középpontjában áll, folyamatos innovációra ösztönözve minket és arra, hogy fenntarthatóbb jövőt teremtsünk. Ez az Energia 4.0 korszaka, ami a digitális technológiák és a fenntarthatóságot szolgáló elektrifikáció integrációját jelenti. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyit segítenek a partneri együttműködések abban, hogy megvalósítsuk céljainkat és még nagyobb hatást gyakoroljunk környezetünkre a nettó zéró kibocsátás felé vezető utunk során” – hangsúlyozta Rohan Kelkar, a Schneider Electric Power Products Division részlegének ügyvezető alelnöke.

 

A Schneider Electric célkitűzései között szerepel, hogy 2030-ra a teljes értékláncában 25 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és ezzel felkészült a nettó zéró kibocsátás megvalósítására. A vállalat a 2021-2025 között megvalósuló Schneider Sustainability Impact program keretében 2025-re 50 százalékra tervezi növelni a “zöld” alapanyagok arányát a termékeiben. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50