Ismét várja korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését az OXO csoport

forrás: Prím Online, 2024. február 15. 17:43

Az OXO csoport 2024-ben is várja korai fázisú, induló innovatív vállalkozások jelentkezését, melyek közül legalább kilenc ígéretes kezdeményezést fog beválogatni portfóliójába a következő két évben. Az ígéretes jelölteknek a Budapesti Értéktőzsdén is jelenlévő OXO Technologies Holding leányvállalata, az OXO Labs 25-70 millió forint összegű befektetést biztosít majd. A jelentkezés nyitva áll minden innovatív, korai fázisú vállalkozás előtt, de a cégcsoport kiemelt figyelmet fordít stratégiája szerint a társadalmi vagy környezeti kihívásokra adott innovatív technológiai megoldásokra.

 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2023 októberében az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával meghirdette az inkubátoroknak szóló, 5,75 milliárd forint keretösszegű Startup Factory pályázatot, melyre az OXO Labs Kft. támogatási kérelmet nyújtott be. A novemberi beadást követően december elején nyilvánossá vált a támogatott inkubátorok listáján az OXO Labs Kft. is helyet kapott – a benyújtott pályázat pozitív elbírálást kapott – ezáltal az OXO Labs Kft. 450 000 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesül. Ennek okán az OXO csoport a jelen időszakban befektetési stratégiájában prioritást élvező, érettebb technológiai cégek kivásárlását célzó akvizíciós stratégiájának végrehajtása mellett újra várja korai fázisú, induló innovatív vállalkozások jelentkezését is. A jövőben az OXO Labs az ígéretes jelöltek közül legalább kilenc kezdeményezést fog beválogatni portfóliójába a következő két évben, melyeknek 25-70 millió forint összegű befektetést biztosít. 

 

A befektető cégcsoport számára fontos célkitűzés a korai fázisú befektetési portfólió tovább építése. Az eddigi tapasztalataik alapján bíznak abban, hogy a kiválasztott projektek sikeresen fejlődnek majd az inkubációs program során – így mindannyian a későbbi növekedési fázisba lépnek tovább. Ezen teljesítménnyel sikeres együttműködés esetén az a lehetőség is elérhető, hogy cégcsoporton belül az OXO Technologies Holding portfóliójába is bekerülhetnek a cégek, egy nagyobb összegű befektetés mellett.

 

„A Startup Factory pályázat keretében végzett tevékenysége során az OXO Labs szakértői csapata elkötelezett az inkubációs szolgáltatások biztosítása és az általános vállalkozásfejlesztési ismereteik teljeskörű megosztása mellett. A korábban megvalósult befektetéseknek köszönhetően felépült tudásbázisunkra és kapcsolati hálóra támaszkodva segítjük a jövő évben kiválasztásra kerülő induló portfólióvállalatainkat” – mondta el Csetri Orsolya, az OXO csoport inkubációs igazgatója.

 

Az OXO Labs az újonnan megnyíló lehetőség kapcsán is követi az OXO csoport megszokott, rendkívül korszerű kiválasztási metódusát: a startupok az inkubátor weboldalán jelentkezhetnek az online kérdőív, valamint jelentkezési lap kitöltésével, ezt követően egy videóinterjúra invitálják a potenciális jelölteket. A jelentkezés nyitva áll minden olyan innovatív, korai fázisú vállalkozás előtt, melyek technológiai innovációkon keresztül nagy növekedési potenciállal rendelkeznek, de a cégcsoport kiemelt figyelmet fordít stratégiája szerint a társadalmi vagy környezeti kihívásokra adott innovatív technológiai megoldásokra.

 

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2023. októberében az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával meghirdette az inkubátoroknak szóló, 5,75 milliárd forint keretösszegű Startup Factory (2023-1.1.3-STARTUP) pályázat keretében valósul meg, 2023-1.1.3-STARTUP-2023-00003 azonosító számon, „OXO Labs Startup Factory” címmel. 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is meghirdette fenntarthatósági versenyét a Schneider Electric

Már lehet nevezni a Schneider Electric fenntarthatósági versenyére, a pályázatokat október 15-ig várják. A „Sustainability Impact Awards” kezdeményezés célja a fenntarthatósági törekvések támogatásában és megvalósításában élen járó partnerek, ügyfelek és beszállítók erőfeszítéseinek elismerése. 

2024. július 12. 18:50

AZ EIT Health megújítja InnoStars Awards pályázatát

Az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló szervezete, az EIT Health tanulmányt készíttetett arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük az egészségügyi startupoknak, és hogy hogyan járulnak hozzá ezek leküzdéséhez a szervezet vállalkozásfejlesztési programjai az InnoStars régióban, vagyis Dél-, Közép- és Kelet-Európában. Ezek a programok – például a régóta futó InnoStars Awards – képzések, finanszírozási lehetőségek, mentorálás és bootcampek révén kézzel fogható segítséggel támogatják a vállalkozókat, de a tanulmány további, eddig ismeretlen előnyöket is feltárt a résztvevők szemszögéből. 

2024. július 9. 17:17

Itt a lány, aki megoldotta az egyik legnagyobb vegyipari cég kihívásait

Egy innovatív takarító robot nyerte el idén az év ötletéért járó elismerést a Magyar Ipari Célgép Nagydíj átadó ünnepségén. Az immár negyedik alkalommal megrendezett Gépész Szalon június végi díjátadóján a szakma legjobbjai gyűltek össze a Millennium Házában. Összesen nyolc kategóriában tüntették ki az elmúlt év legkiemelkedőbb pályamunkáit és három különdíjat osztott ki a zsűri, köztük volt Csikós Irén, aki egy vegyiüzem poros szállítópályáinak tisztítási problémájára tervezett egy innovatív takarító robotot, és a BBM csapata, akik kiemelkedő ipari célgéppel nyertek, a pályázatot mesterséges intelligencia segítségével szerkesztett zenével adták be.

2024. július 8. 18:03

Megvannak a Magyar Ipari Célgép Nagydíj idei nyertesei

Június 28-án, a városligeti Millennium Házában rendezték meg az ország legnagyobb gépipari szakmai eseményét a Gépész Szalont, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj immár negyedik díjátadóját, a Chemplex Kft és a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) közös szervezésében. Az Év Célgépe díjra a tavalyi jelentkezéseket is felülmúlva az idén 121 pályamű érkezett, 8 kategóriában osztották ki az elismeréseket, emellett díjazták az év ötletét, az év öko-célgépét és az év tervezőjét is.

2024. június 30. 16:51

Új lehetőség nyílik meg a magyar egészségügyi innovátorok előtt

Vezető európai gyógyszeripari vállalatokkal, a Chiesi Grouppal és a SYNLAB Italy-val karöltve indította útjára az InnoStars Connect programot az EIT Health, az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló egysége. 

2024. június 11. 18:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55