Ismét várja korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését az OXO csoport

forrás: Prím Online, 2024. február 15. 17:43

Az OXO csoport 2024-ben is várja korai fázisú, induló innovatív vállalkozások jelentkezését, melyek közül legalább kilenc ígéretes kezdeményezést fog beválogatni portfóliójába a következő két évben. Az ígéretes jelölteknek a Budapesti Értéktőzsdén is jelenlévő OXO Technologies Holding leányvállalata, az OXO Labs 25-70 millió forint összegű befektetést biztosít majd. A jelentkezés nyitva áll minden innovatív, korai fázisú vállalkozás előtt, de a cégcsoport kiemelt figyelmet fordít stratégiája szerint a társadalmi vagy környezeti kihívásokra adott innovatív technológiai megoldásokra.

 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2023 októberében az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával meghirdette az inkubátoroknak szóló, 5,75 milliárd forint keretösszegű Startup Factory pályázatot, melyre az OXO Labs Kft. támogatási kérelmet nyújtott be. A novemberi beadást követően december elején nyilvánossá vált a támogatott inkubátorok listáján az OXO Labs Kft. is helyet kapott – a benyújtott pályázat pozitív elbírálást kapott – ezáltal az OXO Labs Kft. 450 000 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesül. Ennek okán az OXO csoport a jelen időszakban befektetési stratégiájában prioritást élvező, érettebb technológiai cégek kivásárlását célzó akvizíciós stratégiájának végrehajtása mellett újra várja korai fázisú, induló innovatív vállalkozások jelentkezését is. A jövőben az OXO Labs az ígéretes jelöltek közül legalább kilenc kezdeményezést fog beválogatni portfóliójába a következő két évben, melyeknek 25-70 millió forint összegű befektetést biztosít. 

 

A befektető cégcsoport számára fontos célkitűzés a korai fázisú befektetési portfólió tovább építése. Az eddigi tapasztalataik alapján bíznak abban, hogy a kiválasztott projektek sikeresen fejlődnek majd az inkubációs program során – így mindannyian a későbbi növekedési fázisba lépnek tovább. Ezen teljesítménnyel sikeres együttműködés esetén az a lehetőség is elérhető, hogy cégcsoporton belül az OXO Technologies Holding portfóliójába is bekerülhetnek a cégek, egy nagyobb összegű befektetés mellett.

 

„A Startup Factory pályázat keretében végzett tevékenysége során az OXO Labs szakértői csapata elkötelezett az inkubációs szolgáltatások biztosítása és az általános vállalkozásfejlesztési ismereteik teljeskörű megosztása mellett. A korábban megvalósult befektetéseknek köszönhetően felépült tudásbázisunkra és kapcsolati hálóra támaszkodva segítjük a jövő évben kiválasztásra kerülő induló portfólióvállalatainkat” – mondta el Csetri Orsolya, az OXO csoport inkubációs igazgatója.

 

Az OXO Labs az újonnan megnyíló lehetőség kapcsán is követi az OXO csoport megszokott, rendkívül korszerű kiválasztási metódusát: a startupok az inkubátor weboldalán jelentkezhetnek az online kérdőív, valamint jelentkezési lap kitöltésével, ezt követően egy videóinterjúra invitálják a potenciális jelölteket. A jelentkezés nyitva áll minden olyan innovatív, korai fázisú vállalkozás előtt, melyek technológiai innovációkon keresztül nagy növekedési potenciállal rendelkeznek, de a cégcsoport kiemelt figyelmet fordít stratégiája szerint a társadalmi vagy környezeti kihívásokra adott innovatív technológiai megoldásokra.

 

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2023. októberében az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával meghirdette az inkubátoroknak szóló, 5,75 milliárd forint keretösszegű Startup Factory (2023-1.1.3-STARTUP) pályázat keretében valósul meg, 2023-1.1.3-STARTUP-2023-00003 azonosító számon, „OXO Labs Startup Factory” címmel. 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év legjobb videós hirdetéseit keresi az IAB Hungary

Második alkalommal hirdeti meg pályázatát az IAB Hungary Digitális videó Munkacsoportja, amelyen a 2024-es év legkiemelkedőbb videós hirdetéseit díjazza több kategóriában is.

2024. szeptember 3. 11:39

50 millió forint értékben jutott digitális eszközökhöz 255 rászoruló család és közintézmény

Több mint hatszáz pályázó, 255 nyertes pályázat és többszáz digitális eszköz. Ez a mérlege a Magyar Vöröskereszt és a Yettel 3 évvel ezelőtt indított közös programjának, amely a szociálisan rászorulók digitális felzárkóztatásának támogatására indult. Az elmúlt három évben mobiltelefonra, tabletre, laptopra, perifériás eszközökre és szoftverekre lehetett pályázni. Iskolakezdéskor ezek az eszközök különösen nagy segítséget jelentenek a tanulási nehézséggel küzdő vagy súlyosan mozgáskorlátozott gyerekeknek és az őket nevelő családok számára, a legtöbb nyertesnek ugyanis korábban még soha nem volt hasonló eszköze.

2024. augusztus 30. 11:39

Idén is keresik a legjobb honlapokat

’Az Év Honlapja’ pályázat 2024-ben is izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hoztak létre. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett verseny augusztus 15-én immár 23. alkalommal indul útjára, ahol a pályázók 30 különböző kategóriában szállhatnak versenybe.

2024. augusztus 14. 17:12

A ViewSonic megnyitja a nevezést az 5. ColorPro Awards: Momentumra

A ViewSonic Corp.*, a vizuális megoldások egyik globálisan vezető vállalata nagy örömmel indítja útjára a várva várt ColorPro Awardsot, amely zsinórban ötödik éve jelzi a vállalat elkötelezettségét az alkotók inspirálása és képességeik növelése iránt világszerte. Az idei tematika, a „Momentum”, arra hívja fel az alkotókat, hogy a lendület határtalan energiáját felhasználva, annak megállíthatatlan hullámát meglovagolva haladjanak álmaik és törekvéseik horizontja felé. A pályázatokat 2024. szeptember 24-ig lehet benyújtani.

2024. augusztus 11. 12:19

Robotok a bankban? Már itt tartanak a pénzintézetek

Az IT egyik leggyorsabban fejlődő területe az automatizáció, ami a gyakran ismétlődő, bonyolult folyamatok és feladatok elvégzését gyorsabbá és hatékonyabbá teszi – véli a K&H IT vezetője. A bank ezért már az információtechnológiai fejlesztésben, a terméktesztelésben, az ügyfelek igényeinek kiszolgálásában és a kollégák munkafolyamatainak egyszerűsítésében is alkalmazza ezeket a megoldásokat. Most pedig a K&H STEM pályázat keretében a fiatal IT egyetemi hallgatók is megmutathatják 2024. október 31-ig, milyen új, kreatív megközelítést látnak az automatizáció alkalmazására. 

2024. augusztus 7. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33