Nemzetközi formatervezési díjat nyert a Continental gumiabroncsa

forrás: Prím Online, 2024. február 27. 09:55

A Continental UltraContact NXT gumiabroncsát különleges oldalfal kialakításáért arany fokozatú elismeréssel jutalmazta az International Design Awards 2023 (IDA) zsűrije a "Járművek és közlekedés / Autós tartozékok" kategóriában. Az akár 65 százalékban megújuló, újrahasznosított, és újrahasznosításra alkalmas anyagokat tartalmazó nyári abroncs a Continental eddigi legfenntarthatóbb terméke.

„Az abroncs tervezésekor az volt az elképzelésünk, hogy a fenntarthatósági törekvéseket formai jegyekben is megjelenítsük. Ennek érdekében 3D- és mélységhatásokat használtunk: egy levelet formázunk, amely a gumiabroncs előremutató üzenetének szimbóluma" – mondja Stefan Rittweger, a gumiabroncs tervezője, hangsúlyozva, hogy mindezek mellett az UltraContact NXT tervezésénél is a biztonság és a teljesítmény voltak az elsődleges szempontok. „A futófelület kialakítása nemcsak technikailag optimalizált, hanem karakterével is támogatja a megbízhatóságot. Az olyan apró részletek, mint a keresztmetszetek lágy formája és a futófelületi blokkok élei például hozzájárulnak a kiváló kopási tulajdonságokhoz. A formatervezés és a technológia így kerül tökéletes összhangba."

 

 

Fenntarthatóság, biztonság és csúcsteljesítmény 

 

A Continental új nyári gumiabroncsa a megújuló, újrahasznosított és újrahasznosításra alkalmas anyagok magas arányát ötvözi a maximális biztonsággal és teljesítménnyel. Mindegyik elérhető méret a lehető legmagasabb („A”) minősítéssel bír a gördülési ellenállás, a vizes fékezés és a külső zaj tekintetében is. A Continental fáradhatatlanul dolgozik az innovatív technológiák, valamint a fenntartható termékek és szolgáltatások fejlesztésén a teljes értékláncában, a környezetkímélő anyagok beszerzésétől az abroncsok újrahasznosításáig. A prémium gumiabroncsgyártó 2030-ra több mint 40 százalékban megújuló és újrahasznosított anyagokat kíván felhasználni az összes újonnan gyártott termékében. 

 

Az UltraContact NXT fontos lépés ezen ambiciózus fenntarthatósági célok teljesítéséhez, és ahhoz, hogy a Vision 2030 stratégiai programjában meghatározottak szerint a Continental a legprogresszívebb gumiabroncsgyártóvá váljon.

 

Az International Design Awards (IDA) díjat 2007 óta adják át évente, hogy elismerjék és népszerűsítsék a kiemelkedő tervezőket és felfedezzék a feltörekvő tehetségeket az építészet, a belsőépítészet, valamint a termék-, a grafikai és a divattervezés területén a világ minden táján. A megbecsült szakértőkből álló zsűri minden egyes munkát szigorú kritériumok alapján értékel, például az innováció, az esztétika, a funkcionalitás és az ökológiai megfelelőség szempontjából. Csak 2023-ban a zsűri több ezer pályaművet értékelt közel 80 országból.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az olaszoknál folytatta európai terjeszkedését a hozzánk ősszel érkező Omoda

Július elején újabb európai piacra lépett be a Chery Group az Omoda és Jaecoo márkákkal, Olaszországban teljes körű szolgáltatással elindult a kínai gyártó járműveinek értékesítése. A társaság globális terjeszkedési stratégiája szerint 2030-ig világszerte több mint 60 piacon jelenik meg ez a két brand, szeptemberben Magyarországon is megkezdik az Omoda 5 forgalmazását. 

2024. július 19. 16:43

Kína autóipara: honnan jön, és hova tart?

Négy évtized elég volt ahhoz, hogy a semmiből a világ első számú autóipari nagyhatalmává emelkedjen Kína. Számaik kétségtelenül impozánsak, ám nem feltétlenül tükrözik, hogy mire is számíthatunk még a kínai autógyártóktól.

2024. július 16. 18:17

Így vásárolunk autót – az ár mellett a márka és a műszaki paraméterek számítanak leginkább

A 16-59 éves magyarok közel egyötöde tervez autóvásárlást a közeljövőben, több mint felük kétmillió forint alatti összeget szán erre – derül ki a Chery Group megbízásából készült, reprezentatív felmérésből. Bár a többség számára az ár a legfontosabb szempont, a férfiak körében ugyanennyire számít az is, hogy megbízható és ismert gyártó járműve legyen, illetve sokan kiemelték a műszaki paramétereket is.

2024. július 15. 10:12

Az LG és a ChargePoint közösen bővítik globális elektromosautó-töltőhálózatukat

Az LG Electronics (LG) a közelmúltban egyetértési nyilatkozatot és végleges megállapodást írt alá az elektromos járművek (EV) kereskedelmi célú töltésére vonatkozóan az Egyesült Államokban a ChargePoint vállalattal, az EV-k hálózati töltési megoldásainak vezető szolgáltatójával. Az LG egyrészt arra számít, hogy az egyetértési nyilatkozat felgyorsíthatja az EV-töltési üzletág növekedését, másrészt további lendületet adhat a vállalat B2B tevékenységei bővülésének, illetve a társaság intelligens életmód-megoldásokat kínáló vállalattá történő átalakulását is támogatja.

2024. július 13. 10:24

A legdinamikusabban fejlődő autógyártók között a Chery Group

A nemzetközi autóipari trendekre rácáfolva, kiugróan jó értékesítési eredményeket ért el az év első négy hónapjában a Chery Holdings Group. A kínai gyártó éves összevetésben több mint felével növelte értékesítését a január-április közötti időszakban, az elektromos és plug-in hibrid járműveknél pedig több mint kétszeres fejlődést ért el. A társaság Omoda 5 modellje szeptembertől Magyarországon is elérhető lesz, novemberben pedig várhatóan az autó elektromos verziója is megérkezik hozzánk!

2024. július 3. 19:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55