Nemzetközi formatervezési díjat nyert a Continental gumiabroncsa

forrás: Prím Online, 2024. február 27. 09:55

A Continental UltraContact NXT gumiabroncsát különleges oldalfal kialakításáért arany fokozatú elismeréssel jutalmazta az International Design Awards 2023 (IDA) zsűrije a "Járművek és közlekedés / Autós tartozékok" kategóriában. Az akár 65 százalékban megújuló, újrahasznosított, és újrahasznosításra alkalmas anyagokat tartalmazó nyári abroncs a Continental eddigi legfenntarthatóbb terméke.

„Az abroncs tervezésekor az volt az elképzelésünk, hogy a fenntarthatósági törekvéseket formai jegyekben is megjelenítsük. Ennek érdekében 3D- és mélységhatásokat használtunk: egy levelet formázunk, amely a gumiabroncs előremutató üzenetének szimbóluma" – mondja Stefan Rittweger, a gumiabroncs tervezője, hangsúlyozva, hogy mindezek mellett az UltraContact NXT tervezésénél is a biztonság és a teljesítmény voltak az elsődleges szempontok. „A futófelület kialakítása nemcsak technikailag optimalizált, hanem karakterével is támogatja a megbízhatóságot. Az olyan apró részletek, mint a keresztmetszetek lágy formája és a futófelületi blokkok élei például hozzájárulnak a kiváló kopási tulajdonságokhoz. A formatervezés és a technológia így kerül tökéletes összhangba."

 

 

Fenntarthatóság, biztonság és csúcsteljesítmény 

 

A Continental új nyári gumiabroncsa a megújuló, újrahasznosított és újrahasznosításra alkalmas anyagok magas arányát ötvözi a maximális biztonsággal és teljesítménnyel. Mindegyik elérhető méret a lehető legmagasabb („A”) minősítéssel bír a gördülési ellenállás, a vizes fékezés és a külső zaj tekintetében is. A Continental fáradhatatlanul dolgozik az innovatív technológiák, valamint a fenntartható termékek és szolgáltatások fejlesztésén a teljes értékláncában, a környezetkímélő anyagok beszerzésétől az abroncsok újrahasznosításáig. A prémium gumiabroncsgyártó 2030-ra több mint 40 százalékban megújuló és újrahasznosított anyagokat kíván felhasználni az összes újonnan gyártott termékében. 

 

Az UltraContact NXT fontos lépés ezen ambiciózus fenntarthatósági célok teljesítéséhez, és ahhoz, hogy a Vision 2030 stratégiai programjában meghatározottak szerint a Continental a legprogresszívebb gumiabroncsgyártóvá váljon.

 

Az International Design Awards (IDA) díjat 2007 óta adják át évente, hogy elismerjék és népszerűsítsék a kiemelkedő tervezőket és felfedezzék a feltörekvő tehetségeket az építészet, a belsőépítészet, valamint a termék-, a grafikai és a divattervezés területén a világ minden táján. A megbecsült szakértőkből álló zsűri minden egyes munkát szigorú kritériumok alapján értékel, például az innováció, az esztétika, a funkcionalitás és az ökológiai megfelelőség szempontjából. Csak 2023-ban a zsűri több ezer pályaművet értékelt közel 80 országból.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50