Kulináris segédek: íme néhány praktikus konyhai eszköz a mindennapokhoz

forrás: Prím Online, 2024. március 1. 14:33

Gyorséttermi menü, pár perces készételek vagy más, könnyen elkészíthető alternatívák – alig jut idő a konyhában tevékenykedni, ezért minden más megoldást előnyben részesítünk. Az otthon főzés azonban egy olyan művészet, amely az egészséges életmódot, a kreatív önkifejezést és a közösségi kapcsolatokat is erősíti. A Konyhakiállítás alkalmából a Gorenje szakértői összegyűjtötték azokat a megoldásokat, amelyek segítségével egyszerű, mégis hatékony konyhai munkafolyamatokat alakíthatunk ki, így az otthoni főzés nemcsak egy feladat, hanem egy élvezetes tevékenység lehet.

 

Intelligens funkciókkal a könnyebb hétköznapokért

 

Egy konyhában az alap háztartási gépek a legfontosabbak, hiszen ezeket használjuk a legtöbbet, viszont már ebből is rengeteg típussal találkozhatunk. Az intelligens sütők és főzőlapok például számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek segítenek a főzési folyamatok optimalizálásában, ezáltal időt és pénzt is megtakarítanak, hiszen kevesebb energiát igényelnek. A sütők egyes modelljei sok esetben érintőképernyős vezérlőpanellel rendelkeznek, amelyek segítségével könnyen optimalizálhatjuk a hőmérsékletet és az időtartamot is az adott étel típusa alapján. Sok esetben párolás funkciója is van a sütőknek, így például a Gorenjének is, amely a SteamPro funkcióval lehetővé teszi a párolást és így egészségesebb és ízletesebb ételeket eredményez.

 

Forradalmi megoldás a konyhában

 

Az okos sütők mellett számos olyan konyhai kiegészítővel találkozhatunk, amellyel szintén rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg. Az airfryer a modern konyhatechnológia egyik forradalmi eszköze. Gyorsabban felmelegszik, mint egy hagyományos sütő, emellett minimális mennyiségű olajat használ az ételek elkészítéséhez, így egészségesebb, és a takarítással sem kell annyit bíbelődni. A meleglevegős sütési módszerének köszönhetően pedig jóval több tápanyagot raktároz, ugyanis a gyors levegőkeringési technológiája segít megőrizni az esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek a hagyományos sütés során könnyedén elveszének. 

 

 

Pengeéles aprítás és szeletelés

 

A konyhai aprítók és szeletelők gyorsan és hatékonyan dolgoznak, így megkönnyítik az ételek előkészítésének folyamatát. Ezek az eszközök általában többféle funkciót képesek ellátni, így egyes modellek alkalmasak lehetnek zöldségek, gyümölcsök, húsok, sajtok és más élelmiszerek egyenletes aprítására, szeletelésére vagy akár darálására is. Ez a széleskörű működés elősegíti azt, hogy az ételek egyenletesen főjenek vagy süljenek meg. Ráadásul a legtöbb ilyen eszköz biztonsági funkciókkal van ellátva, például fedélzárakkal vagy automatikus leállítási lehetőséggel, ami minimalizálja a konyhai baleseti sérülések kockázatát.

 

Ez csak néhány példa azokra az intelligens funkciókra és eszközökre, amelyek segítségével a konyhában könnyebbé és kényelmesebbé tehetjük mindennapi tevékenységeinket. Az okos otthon technológiák folyamatos fejlődésével várhatóan egyre több innovatív megoldás lesz elérhető a konyhai kényelem és hatékonyság növelése érdekében.

 

A 2024-es Konyhakiállításon a Gorenje háztartási gépeivel is lehet találkozni március 1-3. között. 

Kulcsszavak: Gorenje

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50