2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

forrás: Prím Online, 2024. április 15. 16:21

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

Fenntarthatósági értékelésében az EcoVadis négy alapvető területen értékeli a szervezeteket: ezek a Környezetvédelem, a Munka és emberi jogok, az Etikusság, valamint a Fenntartható beszerzés. A Bridgestone EMEA 2015-ben, az első EcoVadis általi értékelésén ezüst minősítést kapott, így a világszerte értékelt vállalatok legjobb 12 százalékába került. A következő évre a Bridgestone EMEA az első 7 százalékba, majd 2018-ban az első 4 százalékba került. A vállalat 2019-ben arany minősítést, majd 2021-ben első ízben platina minősítést kapott.

 

 

A Bridgestone a globális vállalati fenntarthatósági keretrendszere és a Bridgestone E8 kötelezettségvállalása nyomán 2050-ig fenntartható megoldásokat kínáló vállalattá alakul. A 2023-as platina EcoVadis minősítés egybeesett a Bridgestone EMEA fenntarthatósági szempontból jelentős évével, melynek során többek között az alábbiak valósultak meg:

• 21 000 napelem telepítése a Bridgestone spanyolországi burgosi gyárában (a vállalat az energetikai átállás tekintetében egyik legfejlettebb üzemében), amely az üzem villamosenergia-fogyasztásának 10–14 százalékát teszi ki.

• A vállalat ellátási láncán keresztül a fenntarthatóság további előmozdítása, többek között a Bridgestone EMEA innovatív és díjnyertes Fenntartható ellátási lánc finanszírozása kezdeményezésének köszönhetően, amely a beszállítóknak az EcoVadis fenntarthatósági minősítésük alapján nyújt finanszírozást. A programhoz való csatlakozás óta a részt vevő beszállítók 20 százaléka javította saját EcoVadis pontszámát, 36 százalékuk pedig haladó szintet ért el.

• A Bridgestone EMEA első sokszínűségre, méltányosságra és befogadásra vonatkozó (DE&I) jelentésének közzététele, amely meghatározza a vállalat törekvéseit és intézkedéseit annak érdekében, hogy a Bridgestone az elkövetkező években még teljesebben reprezentálja az általa kiszolgált társadalmat.

• Több projekt és kezdeményezés a Bridgestone globális közlekedésbiztonsági programja keretében, amelynek célja, hogy biztonságosabbá tegye a világ útjait és támogassa az ENSZ azon célkitűzését, hogy 2030-ra a közúti halálesetek és sérülések száma a felére csökkenjen. A Bridgestone EMEA országainak tevékenységei között szerepeltek gumiabroncsellenőrzési akciók, közlekedésbiztonsági képzések és oktatási programok, amelyek több mint 20 000 érdekeltet értek el.

 

„A vállalati fenntarthatóság egyre szabályozottabb és összetettebb világában az EcoVadis platina minősítése nagyszerű eredmény” – mondta el Laurent Dartoux, a Bridgestone EMEA csoportjának elnöke. „Nagyra becsüljük a független ellenőrzés fontosságát – különösen a fenntarthatóság területén –, és az EcoVadis értékelése az évek során csak egyre szigorúbbá vált. A folyamatba ma már vállalatunk minden területe bekapcsolódik, a HR-től az IT-ig, az EHS-től a beszerzésig és a pénzügyig; mindez pedig a Fenntarthatósági Irodánk elkötelezett csapatának vezetésével valósul meg”.

 

„Az EcoVadis platina minősítésünk megtartása tükrözi a fenntarthatóság minden területe iránti folyamatos elkötelezettségünket, valamint azt az előrelépést, amelyet fejlődő vállalatként a Bridgestone E8 kötelezettségvállalás alapján teszünk. Lehet, hogy globálisan a legjobb EcoVadis-teljesítményt nyújtó vállalatok között vagyunk, de mint mindig, továbbra is számos pozitív lépést kell még tennünk a 2050-ig vezető úton.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17