Új korszak az elektromobilitásban

forrás: Prím Online, 2024. április 17. 16:28

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

A Folgore Day eseményen nem csupán a Maserati eddigi 110 évének sikereire tekintettek vissza, hanem a Folgore modellcsalád leleplezésével egyúttal egy új korszak kezdetét is megünnepelték az elektromos járművek piacán.  Az este hangulatát a nemzetközileg elismert olasz művész, Dardust előadása alapozta meg, majd olyan különleges vendégek nyitották meg az eseményt, mint az olasz színésznő, Matilda De Angelis és az asztrofizikus Edwige Pezzulli.

 

 

A Folgore Day-en bemutatásra került a GranCabrio Folgore, a luxus-szegmens első 100%-ban elektromos kabriója, amely jelenleg a leggyorsabb a piacon – mindössze 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. A Maserati a tavalyi évben már bemutatta a GranTurismo Folgore-t, amelyet a márka első teljesen elektromos meghajtású ikonjaként tartanak számon, valamint a Grecale Folgore-t, a Trident történetének első 100%-ban elektromos hajtásláncú SUV-ját. Az új nyitott tetejű Maserati teszi teljessé a modenai székhelyű vállalat elektromos kínálatát, amelyet az exkluzív Liquid Rose Gold színben, Titan Grey puha tetővel mutattak be.

 

Az eseményen a Maserati formatervezési vezetője, Klaus Busse, valamint a vezérigazgató, Davide Grasso avatták be a közönséget az autó egyedi formavilágába, beleértve a dizájnt, a teljesítményt, a jellegzetes hangzást, valamint a Formula E autókból származó technológiát. 

 

 

A szigonyos márka elektromos járművekre történő átállása újradefiniálja a Maseratit: a tervek szerint 2025-re minden modell elérhető lesz akkumulátoros-elektromos változatban, 2028-ra pedig teljesen elektromos lesz a kínálatuk.

 

A Folgore Day alkalmával az „IT TURNS YOU ON” névre keresztelt kampányuk is elindult, amelyben az olasz művész és énekes-dalszerző, Damiano David szerepel: segítségével egy 90 másodperces filmben mind a három Folgore modellt bemutatják.

 

TRIDENTE: 100%-ban elektromos luxus motorcsónak 

 

A nagyszabású rendezvényen másról is lerántották a leplet: a Maserati és a Vita Power együttműködésének eredménye a TRIDENTE, egy tisztán elektromos meghajtású luxusmotorcsónak. A két márka osztozik a jövő mobilitásáról alkotott elképzelésekben. A Vita Power egy tengeri technológiai vállalat, melynek célja a környezetre gyakorolt hatások csökkentése nagy teljesítményű hajtásláncok és teljesen elektromos jachtok ökoszisztémájának kifejlesztésével – amelyet egy erre a célra kialakított tengeri gyorstöltő infrastruktúra támogat.

 

 

A szénszálas anyagokból készült TRIDENTE egy 10,5 méteres motorcsónak, amelyet a tavakon és a tengereken való mindennapos hajózásra terveztek. Akár nyolc utas befogadására is alkalmas, valamint 25 csomós utazósebességgel és 40 csomós végsebességgel büszkélkedhet. Az egyenáramú töltésé pedig kevesebb mint egy óra alatt történik.

 

 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17