Indul a negyedik nagy digitális kaland

forrás: Prím Online, 2024. május 9. 20:55

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

Az izgalmas eseményen közel 30 budapesti és vidéki helyszínen 3-4. és 5-6. osztályos diákok mérik össze tudásukat. A verseny fizikailag az iskolákban, valójában online zajlik, minden helyszínen egy időben versenyeztetve a csapatokat. 

 

A 3 fős csapatoknak egy órája lesz, hogy a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással, az internetbiztonsággal és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos játékos küldetést online teljesítsék. A verseny a digitális készségeket helyezi előtérbe, a logikai gondolkodás, a problémamegoldó képesség és a csapatmunka fontosságát hangsúlyozza. A verseny attól is egyedi, hogy külön felkészülést nem igényel, a hétköznapokban megszerzett tudásra, logikai képességekre alapoz.

 

A Nagy Digitális Kalandon sikeresen teljesítő diákokat értékes élmény- és tárgynyereményekkel díjazzák. A fődíj egy londoni utazás, és egyben látogatás a Google londoni irodájába. Emellett játékos pénzügyi képzések és digitális táborok is gazdára találnak. A verseny fő támogatója a Logiscool. Egyéb támogatói a Fornetti, az OTP FÁY Alapítvány és a Piros Mogyorós. 

 

A Digitális Tudásért Alapítvány küldetése

 

A Digitális Tudásért Alapítvány olyan kezdeményezéseket indít, amelyek minden esetben hozzájárulnak a fiatal generációk digitális kompetenciáinak növeléséhez. A digitális tudás már nem csupán a jövő, hanem már a jelen alapja is. Ezért fontos, hogy a gyerekek már fiatalon megismerkedjenek az információs technológia alapjaival valamint az internetbiztonság, sőt a mesterséges intelligencia kérdéseivel is. 

 

 

Miért fontos ez az esemény? 

 

A Nagy Digitális Kaland több mint verseny: egy olyan esemény, ahol országszerte 2-3 ezer gyerek játékos formában kerül kapcsolatba a digitális világ alapjaival. A 60 perces versenyen a diákok használják a logikus és algoritmikus gondolkodás mintáit, melyek ma már nélkülözhetetlenek a későbbi tanulmányaikban és karrierjükben. A készségfejlesztés mellett a program kiváló lehetőséget nyújt a csapatmunka és a felelős és magabiztos internethasználat gyakorlására is. A felhőtlen hangulat, az érdekes tematika és a digitális világ izgalmai felejthetetlen élményt nyújtanak minden résztvevőnek.  

 

Részletek a versenyről: 

 

2 korcsoport (3-4. osztályosok és 5-6. osztályosok) 3 fős csapatainak jelentkezését várják a különböző helyszíneken. A csapatoknak egy órájuk van, hogy teljesítsék az izgalmas, gondolkodtató, digitális feladatokat. A regisztráció már elkezdődött, a csapatokat szülők és tanárok is nevezhetik.  

 

A jelentkezési határidő: 2024. május 17., 12:00  

 

Értékes, élményekkel teli nyeremények: 

 

Fődíj: Utazás Londonba, és látogatás a Google irodájába 

 

Egyéb nyeremények: 

 

  • Részvételi lehetőség a Logiscool nyári táboraiban 
  • Játékos pénzügyi képzések az OTP Fáy Alapítvány felajánlásával
  • Tárgy- és élménynyeremények 

 

A verseny fő támogatója a Logiscool. Egyéb támogatói a Fornetti, az OTP FÁY alapítvány és a Piros Mogyorós.  

 

Helyszínek: 

 

A verseny országszerte több általános és középiskolában kerül megrendezésre, közel 30 helyszínen. 

 

Regisztráció és további információk: www.nagydigitaliskaland.hu 

 

A Nagy Digitális Kaland nem csupán egy verseny, hanem egy befektetés a gyerekek jövőjébe. Várják szeretettel az új kalandorokat, hogy részesei legyenek ennek az izgalmas digitális utazásnak! 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors szívet megdobogtató sebességet kínál az ívelt Evnia modellel

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips Monitors márka licencpartnere büszkén jelenti be, az Evnia gaming monitor család új tagját, az Evnia 27M2C5200W modellt. Ez a funkciókkal telerakott monitor mindent megad a játékosoknak, amire szükségük van ahhoz, hogy bármilyen gaming forgatókönyvből a legtöbbet hozzák ki. A nagyobb immerzióért tágas, ívelt képernyővel, Fast VA panellel, 280 Hz képfrissítési sebességgel és villámgyors, 0,3 ms MPRT válaszidővel ez a kijelző egy nagyteljesítményű új szövetséges a játéktérben.

2024. július 19. 19:52

Így mobiloznak a magyarok nyáron a Balatonnál

Ahogy nyáron az M7-es autópályán gyakoribb a sűrű forgalom, és a vendéglátás számára is csúcsszezont jelent ez az időszak a Balaton térségében, úgy a mobilhálózat kihasználtsága is kiugró ezekben a hónapokban: augusztusban pörög a legtöbb mobiladat, ezen belül is a legnagyobb forgalmat Siófokon bonyolítják. A Balaton-átúszás idején, amire idén július 21-én kerül sor 42. Lidl Balaton-átúszás néven, elsősorban a hanghívások száma emelkedik meg egy hasonló nyári naphoz képest, egy átlagos téli naphoz képest pedig ilyenkor jóval hosszabban, négy-kilencszer annyi ideig telefonálnak az emberek – derül ki a Yettel friss balatoni mobilforgalmi elemzéséből.

2024. július 19. 18:29

Az olaszoknál folytatta európai terjeszkedését a hozzánk ősszel érkező Omoda

Július elején újabb európai piacra lépett be a Chery Group az Omoda és Jaecoo márkákkal, Olaszországban teljes körű szolgáltatással elindult a kínai gyártó járműveinek értékesítése. A társaság globális terjeszkedési stratégiája szerint 2030-ig világszerte több mint 60 piacon jelenik meg ez a két brand, szeptemberben Magyarországon is megkezdik az Omoda 5 forgalmazását. 

2024. július 19. 16:43

Idén is biztosítja a Formula–1-rendezvényen használt rádióberendezések zavartalanságát az NMHH

Július 18-a és 21-e között 39. alkalommal látogat hazánkba a Formula–1. A száguldó cirkusz futamait hétről hétre tízmilliók követik a képernyők előtt, a versenysorozat hazai állomása pedig tavaly négy nap alatt 303 ezer nézőt vonzott a Hungaroringre. A futamokon a televíziós stábok, a készenléti szolgálatok és a versenyző csapatok kommunikációjához egyaránt elengedhetetlen a zavartalan frekvenciahasználat – ezt a Magyar Nagydíjon idén is a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Mérésügyi Igazgatóságának munkatársai biztosítják.

2024. július 19. 14:57

Íme a legátfogóbb kisokos szünetmentes tápegység vásárlásához!

Még soha nem voltunk ennyire ráutalva az elektronikus eszközeinkre a digitalizáció korában. A folyamatos, szünetmentes áramellátás elengedhetetlen az otthoni munkavégzéshez és az online tanuláshoz éppúgy, mint a videójátékokhoz. 

2024. július 19. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59