A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

forrás: Prím Online, 2024. május 14. 13:17

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

• A Continental négyévszakos gumiabroncsa hat versenytársával szemben győzedelmeskedett

• Az AllSeasonContact 2 rendelkezett a legkisebb kopással a teszt során

• A független szakportál szerkesztői szerint: „Az új Continental AllSeasonContact 2 abroncs mindenben jól teljesített”

 

Az abroncs a Continental többszörösen díjnyertes AllSeasonContact termékcsaládjának legújabb tagja, valamint a Continental eddigi legfejlettebb technológiájú, egész évben használható autógumija. Minden időjárási helyzetben a lehető legjobb vezethetőséget, jobb üzemanyag-hatékonyságot, fokozott biztonságot és nagyobb vezetési élményt kínál - tökéletes választás minden hajtástípusú járműhöz. 

 

A tesztelés során az AllSeasonContact 2 számos területen erősnek bizonyult, ideértve a száraz és vizes úton való kezelhetőséget, a havon tapadást és az alacsony gördülési ellenállást is. Az AllSeasonContact 2 különösen a kopási kategóriában ért el kiemelkedő eredményeket: a legalacsonyabb kopást biztosítja, így 1000 km-re vetítve a legköltséghatékonyabb abroncsnak bizonyult. 

 

 

Jonathan Benson, a Tyre Reviews munkatársa így nyilatkozott: „Az új Continental AllSeasonContact 2 abroncs mindenben jól teljesített: a legkevésbé kopott, alacsony volt a gördülési ellenállása, kitűnő havas tapadással rendelkezett, valamint vizes úton és jégen is ez a modell volt a legjobb.” 

 

Az abroncs kiváló teljesítménye a futófelület mintázatának és keverékének innovatív módosításainak, valamint a gyártás során alkalmazott újszerű anyagoknak köszönhető. A modell elődjéhez képest ez a gördülési ellenállás 6%-os csökkenéséhez és a futásteljesítmény 15%-os növekedéséhez vezetett anélkül, hogy az a biztonság rovására ment volna.

 

Peter Robb, a Continental marketingigazgatója elmondta: „Az AllSeasonContact sikere után nagyszerű látni, hogy az AllSeasonContact 2 már rögtön díjakat gyűjt. A folyamatos tesztgyőzelmek bizonyítják, hogy milyen kemény munka folyik a gumiabroncsok fejlesztésében.”

 

Az AllSeasonContact 2 15 és 21 coll közötti méretben kapható. Elektromos és hagyományos belsőégésű motoros autókhoz, valamint SUV-okhoz egyaránt alkalmas, oldalfalán pedig speciális EV-kompatibilis logó található.

 

A teljes Tyre Reviews 2024 négyévszakos gumiteszt itt érhető el.

Kulcsszavak: Continental gumiabroncs

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

Újragondolt belső tér a jövő önvezető autóiban

Filmnézés, játék vagy épp munka: az automatizált járművek jövőbeni használóinak egyértelmű elképzelései vannak arról, hogyan töltenék el az úticéljuk eléréséig rendelkezésre álló időt. Ezek az igények a belső tér teljes körű újratervezését, valamint olyan komfortos utazási élményt jelentenek, ami új kihívások elé állítja a gyártókat és a beszállítókat. Mindez egy, a Bosch által vezetett németországi kutatásból derül ki. 

2024. június 14. 12:56

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

Az LG fejlett autós platformjával érkezik a Kia legújabb elektromos járműve

A Kia Corporation (Kia) legújabb, teljesen elektromos SUV-jába is beépítik az LG Electronics (LG) webOS által támogatott, csúcstechnológiát képviselő autós tartalomplatformját (Automotive Content Platform, ACP). Ezzel a nemrégiben bemutatott Kia EV3 az első olyan elektromos jármű, ami megkapta az LG ACP-jét. Az LG autós szórakoztató platformja először tavaly, a Hyundai Motor Group (Hyundai) Genesis GV80 és GV80 Coupe modelljeiben debütált.

2024. június 8. 12:53

Airbnb helyett autóbérlés: pénzkereseti lehetőségek az autóddal

A használtautó-piac évek óta nehéz helyzetben van, a használt gépjárművek egyre drágábbak, ráadásul csökken a választék belőlük és nő a várakozási idő rájuk. Az új gépjárművek, különösen az elektromos autók vásárlásakor pedig pár év alatt többmilliós értékcsökkenéssel kell számolniuk a vevőknek. Érthető, hogy élénkül a kereslet a bérautók iránt. 

2024. június 3. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30