Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

forrás: Prím Online, 2024. május 24. 19:29

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

 

• A tranzakció tovább növeli az ABB vezető pozícióját a kapcsoló szerelvények piacán  

• Az ABB kiterjedt forgalmazói hálózathoz enged hozzáférést, ami támogatja a cégcsoport üzleti növekedését  

    

Az ABB által megvásárolt termékkínálat kábelezési szerelvényeket, okosotthon rendszereket, intelligens ajtózárakat és egyéb otthoni perifériás automatizálási termékeket tartalmaz, amelyek egy licencszerződés értelmében továbbra is a Siemens márkanév alatt kerülnek majd forgalomba.    

 

 

Az akvizíciónak köszönhetően az ABB 230 kínai városra kiterjedő, széleskörű értékesítési hálózathoz is hozzáférhet, míg a regionális értékesítési, gyártási és menedzsment csapatok szaktudása tovább szélesíti az ABB iparági know-how-ját és szakértelmét. A Siemens kínai szerelvény részlege 2023-ban több mint 150 millió dollár bevételt termelt, és több mint 350 alkalmazottat foglalkoztat. A részleg felvásárlása növeli az ABB árrését. A tranzakció várhatóan a következő tizenkét hónapban lezárul. A felek az akvizíció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.   

 

„Ez az akvizíció tükrözi stratégiai céljainkat és a Kínában tervezett üzleti növekedésünk iránti elkötelezettségünket” – nyilatkozta Mike Mustapha, az ABB Energetika üzletágához tartozó Smart Buildings divíziójának vezetője. „Az új piaci csatornának és a kibővített kínálatnak köszönhetően az ABB épületautomatizálási és villamosenergia-elosztási megoldásainak teljes skáláját tudjuk kínálni, gazdagítva az ügyfelek biztonságos és megbízható intelligens épülettechnológiával kapcsolatos választási lehetőségeit.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30