A HMS Networks felvásárolja a Red Lion Controls vállalatot

forrás: Prím Online, 2023. december 24. 14:58

A HMS Networks AB (publ) („HMS”), az ipari információs és kommunikációs technológia globális szolgáltatója a mai napon kötelező erejű megállapodást kötött a Spectris Group Holdings Limited társasággal a jól ismert amerikai szolgáltató Red Lion Controls üzletág megvásárlásáról. A Red Lion Controls Inc. és a Red Lion Europe GmbH részvényeinek 100 százalékának megvásárlásával, valamint bizonyos eszközök más joghatóságokban („Red Lion”) történő megvásárlásával járó megállapodás jelentősen bővíti a HMS jelenlétét az észak-amerikai piacon és kiegészíti a HMS kínálatát.

 

A felvásárlás dióhéjban:

 

  • A HMS kötelező érvényű megállapodást kötött a Red Lion megvásárlására 345 millió USD (körülbelül 3600 millió SEK) készpénz ellenérték fejében, készpénz- és adósságmentes alapon (Enterprise Value).
  • Red Lion egy jól bevált, amerikai székhelyű ipari automatizálási megoldás szolgáltató, innovatív termékportfólióval és prémium márkákkal. Az akvizíció jelentősen megerősíti a HMS jelenlétét Észak-Amerikában, és lehetővé teszi mind a HMS, mind a Red Lion termékeinek keresztértékesítését a megfelelő piaci csatornákon keresztül.
  • A HMS és a Red Lion összesített éves árbevétele meghaladta a 4,4 milliárd svéd koronát a 2023. szeptember 30-án végződő tizenkét hónapos időszakban, a korrigált EBIT ráta körülbelül 24 százalék volt.
  • Az akvizíció várhatóan 2024 első felében zárul le, a szokásos hatósági jóváhagyások és lezárási feltételek függvényében.

 

 

 

„Nagyon örülünk, hogy a Red Lion-t a HMS Networks családban üdvözölhetjük. A cégek mind a termékek, mind a földrajzi jelenlét, mind a kulturális szempontok tekintetében remekül illeszkednek egymáshoz. A Red Lion termékportfóliójának – ami korlátozott átfedésekkel egészíti a HMS kínálatát – kombinációja, valamint a vonzó észak-amerikai piacon erős pozíciót elérő Red Lionnal és a HMS európai fő piacaival való földrajzi egyezés jó eredményeket és keresztértékesítési lehetőségeket fog eredményezni.


A Red Lion „Access” termékei jól illeszkednek a HMS Anybus és Ewon termékcsaládjaihoz, míg a Red Lion „Connect” kínálata azt egészíti ki, amit a HMS több éve keres: egy erős Ethernet Switch megoldást erős piaci pozícióval. Végezetül: a Red Lion „Visualize” megoldása új lehetőségeket kínál a HMS számára az adatvizualizációs kínálat felfedezésére, ami egyre érdekesebbé válik az ipari automatizálási környezetben betöltött központi szerepével és azzal a képességével, hogy további értéket ad a HMS kapcsolati és hálózati megoldásaihoz.


Nagyon várjuk, hogy elkezdjük a közös munkát, megvalósítsuk a vállalatok közötti szinergiákat, és lehetővé tegyük egymás számára a következő lépések megtételét közös jövőbeli utunkon, miután a tranzakció lezárul.” – mondta Staffan Dahlström, a HMS vezérigazgatója.

 

 

Stratégiai indokok

 

A HMS kötelező érvényű megállapodást kötött a Red Lion megvásárlására 345 millió USD (körülbelül 3600 millió SEK) készpénz ellenérték fejében, készpénz- és adósságmentes alapon (Enterprise Value).

 

A HMS számára stratégiai jelentőségű, hogy megerősítse jelenlétét a vonzó észak-amerikai piacon, és termékkínálatát olyan termékekkel és ajánlatokkal bővítse, amiket kifejezetten az észak-amerikai piaci igények kielégítésére fejlesztettek ki.

 

Az akvizíció várhatóan több keresztértékesítési szinergiát tesz lehetővé a HMS és a Red Lion között, részben a különböző piaci csatornák kihasználásával. Mivel a Red Lion eladásainak legnagyobb része Észak-Amerikából érkezik, egy jól szervezett forgalmazói hálózaton keresztül, amit a HMS felhasználhat majd a cég átjáró- és távoli hozzáférési kínálatának értékesítésére. A jól fejlett és célzott piaci csatornákkal rendelkező HMS a forgalma mintegy 60 százalékát a nagy európai automatizálási piacokon realizálja, így képes lesz keresztértékesíteni a Red Lion portfólió egyes elemeit.

 

Az akvizíció ezenkívül várhatóan kutatás-fejlesztési és termékfejlesztési szinergiákat is eredményez mind a HMS, mind a Red Lion kínálatának több részén, amiket a tranzakció lezárását követően vizsgálnak tovább.

 

 A Red Lion üzletágról

 

A Pennsylvania államban, York városban székhellyel rendelkező Red Lion egy több mint 50 éves múltra visszatekintő, jól ismert üzleti egység az iparkezelés terén. A Red Lion abban segíti a szervezeteket szerte a világon, hogy kiaknázzák az adatokban rejlő értékeket, így innovatív és méretezhető termékeket és megoldásokat fejlesztve és gyártva ügyfeleik valós idejű adatokhoz és láthatósághoz juthatnak a termelékenység növelése érdekében. A Red Lion fő ügyfelei a gyárautomatizálás, az alternatív energia, az olaj- és gázipar, az energia- és közművek, a szállítmányozás, valamint a víz- és szennyvízkezelés szegmenseiben tevékenykednek.

 

A Red Lion kínálata három fő termékvonal köré összpontosul:

 

  • Az Access termékek lehetővé teszik az ipari végfelhasználók számára, hogy a legtöbb értéket hozzák ki távoli eszközeikből azáltal, hogy továbbfejlesztett felhőkapcsolatot, peremhálózati intelligenciát és távoli eszközkezelést kínálnak. Ez a termékcsalád ipari átjárókat, protokoll konvertereket, routereket és hozzáférési pontokat tartalmaz.
  • A Connect termékek biztonságos, megbízható és egyszerű módon védik és egyszerűsítik a kommunikációt az üzemeltetők és eszközeik között a működési teljesítmény és a rendszer üzemidejének maximalizálása érdekében az 1-es és 2-es ipari réteg Ethernet kapcsolóival, amik a termékcsalád fő részeit képviselik.
  • A Visualize termékek lehetővé teszik az üzemeltetők számára, hogy begyűjtsék, kezeljék és interakcióba léphessenek adataikkal, hogy tovább optimalizálják a teljesítményt a kihívásokkal teli és zord környezetekben a fő termékeket alkotó ember-gép interfészek (HMI) és panelmérők segítségével.

 

A Red Lion négy fejlesztési telephellyel rendelkezik Yorkban, Pennsylvaniában (USA), Mobileban, Alabamában (USA), Dinkelsbühlben (Németország) és Pune-ban, Indiában, gyártóhelyei pedig Yorkban és Dinkelsbühlben találhatók. A Red Lion világszerte körülbelül 400 embert foglalkoztat, ebből körülbelül 300 alkalmazottat az Egyesült Államokban.

 

Hatósági jóváhagyások és lezárás

 

Az akvizíciót várhatóan 2024 első félévében zárják majd le a szokásos lezárási feltételek mellett, beleértve az 1976-os Hart-Scott-Rodino trösztellenes törvény szerinti bejelentést és a megfelelő hatóságok általi jóváhagyást, valamint a bejelentés az Egyesült Államokban működő Külföldi Befektetések Bizottságának történő benyújtását és annak jóváhagyását.

 

Ezeket az információkat a HMS Networks AB (publ) az EU piaci visszaélésekről szóló rendelete értelmében köteles nyilvánosságra hozni. Az információkat 2023. december 11-én, közép-európai idő szerint 18:00-kor, a fent megjelölt kapcsolattartók közvetítésével nyújtották be közzétételre.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36