Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy AI technológiai konferencián

forrás: Prím Online, 2024. május 28. 16:11

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

Az ICLR egy rangos nemzetközi tudományos konferencia, amely a mélytanulási technológiákra fókuszál, és a Google Scholar listáján folyamatosan szerepel a mérnöki és számítástechnikai alkategória legjobb publikációs platformjainak rangsorában. 25 százalékos elfogadási arányával az ICLR fenntartja hírnevét, mint az élvonalbeli kutatások rangos platformja.

 

Az LG "DiffMatch: Diffusion Model for Dense Matching" című munkáját az ICLR 2024-es konferenciára benyújtott pályázatok legjobb egy százaléka közé sorolták, és beválasztották a konferencia szóbeli előadásainak témái közé. A tanulmány egy olyan mesterségesintelligencia-technológiát mutat be, amely képes a képek összehasonlítására és a hasonlóságok és eltérések pontos azonosítására, ezzel megkönnyítve a tárgyak helyének és alakjának pontos meghatározását. Ez az innováció ígéretes megoldást nyújt a térbeli felismerés sebességének és pontosságának növelésére a fejlett robotikai alkalmazásokban, lehetővé téve a robotok számára, hogy hatékonyan navigáljanak egy változó tárgypozíciójú és megvilágítású környezetben.

 

Emellett az LG "H2O-SDF Two-Phase Learning for 3D Indoor Reconstruction using Object Surface Fields" című, a metaversum egyik alapvető technológiájára összpontosító tanulmányát a beérkezett pályázatok legjobb öt százaléka közé sorolták, és kiválasztották az egyik Spotlight, azaz kiemelt előadás témájaként. A tanulmány azt mutatja be, hogyan használható a mesterséges intelligencia a komplex belső terek és felületek részleteinek reprodukálására egy 3D virtuális térben. A 2D-s képeket forrásanyagként használva a mesterséges intelligencia képes azonosítani és 3D-ben megjeleníteni egy belső térszerkezetet – beleértve a falakat, mennyezetet és oszlopokat. Ezt követően a technológia a megtanult információkat felhasználva apró részletekkel egészíti ki a bútordarabokat, háztartási gépeket és egyéb lakberendezési tárgyakat, realisztikus ábrázolást kölcsönözve a virtuális tereknek. Az LG innovatív technológiája alkalmazható a metaversumhoz kapcsolódó különféle applikációkban is, és potenciálisan felhasználható a már létező "digitális iker" szoftverek kiegészítésére, amelyek mára az intelligens gyárak alapvető technológiai megoldásává váltak.

 

„Az LG termékei és szolgáltatásai esetében saját csúcstechnológiáinkat alkalmazzuk, ezzel továbbra is kényelmesebbé és élvezetesebbé téve ügyfeleink életét – legyen szó otthoni környezetről, munkahelyről vagy a virtuális térről” – mondta Kim Byoung-hoon, az LG Electronics technológiai igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innovatív akadályfelismerő rendszert tesztelnek a berlini S-Bahnon

Az automatizált üzemeltetés kulcsfontosságú funkció a vasúti kapacitás bővítése és a vasút teljesítményének növelése szempontjából. Az S-Bahn Berlinnel együttműködve a Siemens Mobility akadályfelismerő rendszert telepített és tesztel első alkalommal folyamatos üzemmenet mellett. A rendszer kulcsfontosságú technológiai komponens a teljesen automatizált vezetés lehetővé tételéhez. 

2024. július 15. 16:17

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

2024. július 15. 14:40

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01