A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

forrás: Prím Online, 2024. július 1. 12:59

Míg néhány éve elég volt kiváló oktatókkal és lelkes diákokkal megtölteni az oktatási tereket ahhoz, hogy nagyszerű legyen egy egyetem, addig ma már a digitalizáció is elengedhetetlen a kiválósághoz, a felsőoktatási intézmények közül való kitűnéshez. A Corvinus Egyetem Gellért Campusán a Delta Systems Kft. a legmodernebb oktatástechnikai rendszert valósította meg térmikrofonokkal, robotkamerákkal és hatalmas, egyedi ledfalakkal.

A Corvinus Egyetem Gellért Campusa 2024 februárjában nyitott meg kapuit. Az ország legfenntarthatóbb épületét úgy alakították ki, hogy az egyetem számára létrejöjjön egy hazánkban kiemelkedő, innovatív, inspiráló terekből álló, jövőorientált új kampusz. 

 

Ehhez a Delta Systems – a Delta Technologies Nyrt 100%-is leányvállalata – biztosította az oktatástechnikai megoldásokat 67 teremben, szabadidős és közösségi terekben. A teljes rendszerben mintegy 674 új eszközt integráltak, 85 tantermi kijelző, 21 térmikrofon rendszer és 22 robotkamera került felszerelésre az egyszerűbb, megjelenítőt és hangosítást tartalmazó kialakítástól a legkorszerűbb, mennyezeti térmikrofonokkal és robotkamerákkal támogatott, nagyméretű kijelzőket tartalmazó, központi vezérlőrendszerrel irányított, távoktatásra is alkalmas kollaborációs terekig.  

 

 

„Rendszerintegrátorként nem csak eszközökben gondolkodunk, hanem megértve az ügyfelek igényét mindenből a legmegfelelőbb eszközt alakítjuk egy komplex rendszerré. A Corvinus Egyetemmel való együttműködésben a legmodernebb technikai megoldásokat úgy hangoltuk össze a meglévő rendszerrel, hogy a könnyen kezelhető audio-vizuális elemek az oktatás magas színvonalát tudják kiszolgálni, a digitális megoldások mindezt tovább tudják emelni” – mondta el a fejlesztés kapcsán Korcsok Katalin a Delta Systems Kft. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

 

A tapasztalatok szerint az online jelenlét ma már elengedhetetlen az egyetemek számára, azonban ennek minősége és könnyen kezelhetősége is fontos szempont egy-egy rendszer megújításánál, amelyre a Corvinus Egyetem fejlesztése kiváló példa.  

 

„A kampusz informatikai hálózati és oktatástechnikai képességeinek kialakítását egy hosszú tervezési és egyeztetési időszak előzte meg. Úgy alakítottuk ki a rendszert az oktatókkal és a hallgatókkal együttműködve, hogy az a lehető legmodernebb és leghasználhatóbb legyen. Külföldi benchmarkokat és a magyar tapasztalatokat is figyelembe vettük, és a már meglévő rendszerekhez illesztettük az új oktatástechnikai eszközöket. A Gellért Campus Magyarország legmodernebb technológiával felszerelt oktatási területe lett” – emelte ki az első félév tapasztalatai alapján Sopronyi Tibor, a Corvinus Egyetem IT vezetője.

 

 

A campus két nagy előadójában a nemzetközileg elismert Cleverwall LED kijelzők kerültek felszerelésre. A gyártó egybefüggő videófalai közül az Auditóriumban 180 colos (3,9m x 2,2m) és az Adattér teremben 220 colos (4,9m x 2,7m) megjelenítőket hazánkban itt installálták először.

 

Az Auditóriumba minden oktatást támogató technika szerepet kapott a több robotkamerát kezelő vezérlő egységtől a térmikrofonrendszerekig, kiegészítve a közvetlen streaminget előállító egységgel, a rendezvények megtartásához elengedhetetlen keverőrendszerrel és nagy teljesítményű hangosítással.

 

„Olyan épületegyüttesről van szó, amelyben minden a kreatív kooperációt szolgálja. Lehetőséget ad és ösztönöz arra, hogy az oktatók a legkorszerűbb oktatási módszereket tudják a mindennapokban is használni. Mindehhez már rendelkezésre áll az az oktatástechnológia is, amely kifejezetten támogatja, hogy sokféleképpen tudjanak az emberek kapcsolatba kerülni egymással. Olyan oktatástechnológia, amely nem önmagáért való, hanem minden esetben a kapcsolódást és a tanulást szolgálja” – mondta el a fejlesztés kapcsán Barta Márton, a Corvinus Egyetem stratégiai vezetője. 

 

A hallgatók és az oktatók első szemeszteres tapasztalatai és visszajelzései alapján egy kifejezetten előremutató és könnyen kezelhető technológiával rendelkező fejlesztés valósult meg a Corvinus Egyetem Gellért Campusán, amely a Delta Systems rendszerintegrációjával Magyarország leginnovatívabb digitális egyetemi terévé vált. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az MI lehet a kulcs az egyszemélyes vállalkozások nyári pihenéséhez

Ma Magyarországon 620 ezer regisztrált egyéni vállalkozó töri a fejét azon, hogy hogyan pihenhetne a nyári időszakban legalább egy, de inkább két hetet. A megoldás nem lehetetlen, azonban némi előkészületet és a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségek használatát is igényli – derül ki a Billingo, az egyik leggyakrabban használt, online számlázóprogramot fejlesztő hazai cég összefoglalójából. A nyári időszak a vállalkozói szféra számára kihívásokkal teli, főként az egyéni vállalkozásaikat vezető tanácsadók, IT szakemberek, jogi, számviteli munkát végzők tudnak a legnehezebben elszakadni íróasztaluktól.

2024. július 13. 12:08

Az LG és a ChargePoint közösen bővítik globális elektromosautó-töltőhálózatukat

Az LG Electronics (LG) a közelmúltban egyetértési nyilatkozatot és végleges megállapodást írt alá az elektromos járművek (EV) kereskedelmi célú töltésére vonatkozóan az Egyesült Államokban a ChargePoint vállalattal, az EV-k hálózati töltési megoldásainak vezető szolgáltatójával. Az LG egyrészt arra számít, hogy az egyetértési nyilatkozat felgyorsíthatja az EV-töltési üzletág növekedését, másrészt további lendületet adhat a vállalat B2B tevékenységei bővülésének, illetve a társaság intelligens életmód-megoldásokat kínáló vállalattá történő átalakulását is támogatja.

2024. július 13. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01