Júliustól jegymentes a parkolás az Etele Plaza-ban

forrás: Prím Online, 2024. július 6. 12:16

Nincs szükség többé jegyre a parkoláshoz az Etele Plaza-ba gépkocsival érkezőknek. A Swarco által kiépített jegymentes rendszámfelismerő rendszerrel még kényelmesebb és fenntarthatóbb parkolásra számíthatnak a vásárlók.

Július 1-én elindult az Etele Plaza-ban a jegymentes parkolás. A fejlesztés nem csak kényelmesebbé teszi a parkolást, de hozzájárul a fenntarthatósági célok eléréséhez is.

 

Az új rendszer bevezetésével a vásárlók számára még egyszerűbbé vált a parkolás. A papírmentes megoldás lehetővé teszi a gyors és gördülékeny be- és kilépést a parkolóba, csökkentve a környezeti terhelést. A látogatóknak júliustól már elég lelassítani a sorompó előtt, ami automatikusan felismeri a rendszámot és beengedi az autót. A parkolás végeztével sem kell már keresgélni a jegyet. Az automaták kezelőfelületén a “Fizetés rendszám alapján” ikonra rányomva, majd a billentyűzeten beírva az autó rendszámát máris kifizethető az összeg bankkártyával, vagy készpénzzel. 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy bevezethettük ezt a modern parkolási rendszert. Célunk, hogy látogatóinknak minél kényelmesebb és környezettudatosabb élményt biztosítsunk. Az Etele Plaza fejlesztésekor központi szempont volt a vásárlói komfort érzet megteremtése minél több környezetbarát megoldást felhasználva a tervezéstől kezdve az építésen át, egészen az üzemeltetésig” – mondta Borsos-Vámosi Dóra, a bevásárlóközpont Asset Managere.

 

 

A két vállalat együttműködése révén az új parkolási rendszer példaértékű megoldást kínál a modern városi élet kihívásaira, hozzájárulva egy zöldebb és élhetőbb jövő megteremtéséhez. 

 

„A Swarco számára a fenntartható gazdálkodás és a vállalati felelősségvállalás társadalmi és ökológiai értelemben nem csak ígéret, hanem hosszú évek óta mindennapi valóság. Ennek megfelelően nagy örömünkre szolgált, hogy közösen megalkottunk egy olyan rendszert, melyben a parkolási és töltési szolgáltatások érintésmentes be-és kihajtással, valamint innovatív jegymentes megoldással párosulnak. Az felhasználói élmény fontos eleme a rugalmasság, ezért a mobiltelefonos parkolási alkalmazás használata nem kötelező.  Ne feledjük, minden autós közlekedés parkolással végződik” – mondta Laufer Tamás, a Swarco magyarországi ügyvezetője.

 

Egy APP mind felett

 

A bevásárlóközpont saját fejlesztésű mobilalkalmazásában a felhasználók már régóta élvezhetik a jegymentes parkolás előnyeit, és a fizetéshez sem kell már az automatákhoz menniük. Pár kattintással bárki regisztrálhatja az autója rendszámát, így a sorompó már a beengedésnél kinyílik, majd az induláskor a fizetés gombra kattintva a telefonól egyenlíthető ki a parkolás díja. Emellett az alkalmazásban üzletek is kereshetők, amikhez interaktív térképen navigálja el a felhasználót. A vásárlások után pontok is gyűjthetők, amiket később parkolásra, vagy például mozijegyre is be lehet váltani. 

 

 

Újabb lépés a fenntarthatóbb működéshez

 

A Futureal fejlesztésében megvalósult Etele Plaza az első bevásárlóközpont Magyarországon, amely fenntartható megoldásaival már a kiviteli fázisban is kiérdemelte az egyik legmagasabb, BREEAM Very Good környezettudatos épületminősítést kiskereskedelmi kategóriában. A BREEAM szigorú elvárásaival összhangban, az Etele Plaza megvalósításánál külön figyelmet kapott a könnyű megközelíthetőség biztosítása, a fényszennyezés, valamint a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újrafelhasználásának elősegítése is. A minősítésnek megfelelően a bérlők is a fenntarthatóságra törekedtek az üzletek kiépítésénél. A környezetbarát működésű bevásárló- és szórakoztatóközpontban közel 4000 m2-en elterülő zöld terültet alakítottak ki, ahol színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és fák várják a nagyközönséget.

 

A látogatók biztonságát és egészségük védelmét is a legkorszerűbb eszközök szolgálják. A Futureal „Stay Safe” kezdeményezésének megfelelően a belső terek – ahol csak lehetséges – szinte teljesen érintésmentesek. A légtechnikai rendszer UV-lámpás csírátlanító szűrőegységei fertőtlenítő vegyszer használata nélkül, másodpercek alatt pusztítják el a levegőben lévő vírusok és baktériumok közel 100 százalékát. A legforgalmasabb területeken és a mosdókban fertőtlenítési pontok állnak rendelkezésre. A mosdókat pedig érintés nélkül lehet használni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG AI alapú szervizrobotot fejlesztett a vendéglátás és az egészségügy számára

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb LG CLOi ServeBot (LDLIM31 modell) elnevezésű autonóm kiszolgáló robotját, amelyet arra terveztek, hogy biztonságos kiszállítást nyújtson a vendéglátásban és az egészségügyben. A bőséges belső tárolóhellyel rendelkező, négyajtós kialakítású CLOi ServeBot különböző kézbesítési feladatok elvégzésére képes, így nagy terhet képes levenni a személyzet válláról.

2024. július 18. 16:00

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hez idén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.

2024. július 18. 14:31

A Delta Systems újítja meg az Állatorvostudományi Egyetem komplex audiovizuális rendszerét

Bemutatták az Állatorvostudományi Egyetem első, legmodernebb technikával felszerelt okostantermét. A komplex audiovizuális rendszert a Delta Systems Kft. újítja meg, miután elnyerte az erre kiírt, nyílt, Európai Uniós közbeszerzési eljárást. A mintegy 1,089 milliárd forint értékű beruházás új utat nyitott az egyetem számára. Az európai szinten is egyedülálló korszerűsítéssel 45 prezentációs térben 13 gyártó 1842 eszközét alakítják egy komplex, hallgatóközpontú rendszerré. 

2024. július 18. 12:58

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

Kékszalag: nyomkövető rendszert fejlesztett a Széchenyi-egyetem a vitorlásszövetséggel és a Telekommal partnerségben

Az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj vitorlásversenyen idén először minden hajót nyomkövető eszközzel látnak el, amelyet a hozzá tartozó online alkalmazással együtt a győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja a Magyar Telekommal közösen, a Magyar Vitorlásszövetséggel együttműködésben fejlesztett. Az újítás segítségével folyamatosan figyelhető a versenyzők haladása, emellett a rendszer háttértámogatást nyújt a szervezőknek.

2024. július 18. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59