Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

forrás: Prím Online, 2024. július 15. 14:40

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

 

• A MI-ra alapozott energia-megosztási platformot integrálják az ABB energiagazdálkodási technológiájába. 

• A partnerség célja az alacsonyabb költségek elérése, az energiafelhasználási adatok vizuális megjelenítésének és hatékonyságának javítása, az energia megosztása és rugalmassága, valamint a megújuló energia-közösségek felhasználói kényelme. 

• A két vállalat együttműködési megállapodást írt alá közös megoldások kidolgozására. 

 

Az együttműködés Európa kulcsfontosságú piacain megvalósítandó projektek kivitelezésére összpontosít, valamint arra, hogy a felhasználók és az ingatlanüzemeltetők számára intelligens felügyeleti és vezérlési megoldásokat nyújtsanak a hatékony és fenntartható energiafelhasználás céljára.

 

 

A két vállalat olyan megoldásokat fog kifejleszteni, amelyek a Cleanwatts fejlett energia-megosztási platformját kombinálják az ABB kiemelkedő minőségű energiamenedzsment technológiájával, többek között az InSite energiamenedzsment-rendszerrel, az energiafogyasztásmérőkkel, az érzékelőkkel és az EV-töltőkkel. A két fél képességeinek kihasználásával mindkét vállalat egységes és skálázható megoldást kínál majd a megújuló energiatermelés, az energiatárolás és az energiahatékony működés összehangolására.

 

Az együttműködés jelentős előnyökkel jár az energiaközösség tagjai számára, többek között a saját termelésű megújuló energia optimalizált fogyasztása révén alacsonyabb energiaköltségekkel, a villamosenergia-csatlakozási díjak csökkentésével és a villamosenergia-csúcsok minimalizálásával, valamint a megújuló energiaforrásokkal működő berendezések – beleértve az energiatárolást is – hatékonyságának és teljesítményének növelésével. Lehetőség nyílik a helyi energiafelhasználás zökkenőmentes kezelésére, az eszközök és a terhelések szabályozására, a keresletre való reagálást ösztönző eszközök alkalmazására és az energiakereskedelmi megoldásokhoz való hozzáférésre.

 

„Az együttműködés keretében a két fél olyan, az ABB energiagazdálkodási technológiáját a Cleanwatts MI-alapú energia-megosztási platformjaival ötvöző közös megoldást kínál, amely a kulcsfontosságú piacokon jelentős előnyöket nyújt a közösségeknek és a lakosoknak egyaránt” – mondta Laura Socci, az ABB Energy Distribution Digital Solutions részlegénél dolgozó globális portfóliómenedzser. „Ez a mérföldkőnek számító partnerség a legfejlettebb energiagazdálkodás-optimalizálási megoldásokat kínálja az energiaközösségek vezetőinek és befektetőinek egyaránt.” 

 

 

„Elkötelezettek vagyunk a közösségek és az iparágak fenntartható és hatékony jövő felé történő átalakítása iránt. Ez a partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy szoftvermegoldásainkat az ABB energiagazdálkodási portfóliójával fejlesszük, és ezzel olyan zökkenőmentes integrációt hozzunk létre, amely optimalizálja az energiafogyasztást és elősegíti a fenntarthatóságot” – nyilatkozta Luisa Matos, a Cleanwatts vezérigazgatója. „Együtt fogjuk alakítani a fenntartható energetika jövőjét, forradalmasítjuk az energiagazdálkodást, és élen járunk az energetikai átmenetben.”   

 

A partnerség bejelentésére azt követően került sor, hogy az ABB, a Cleanwatts és más technológiai cégek együttműködtek abban a projektben, amelynek keretében eszközöket és megoldásokat szállítottak a Stockholm közeli Brobyholmban megvalósult „energy-smart” település lakosai számára az energiafelhasználás egyszerű és intelligens kezeléséhez. A projektről további információ ezen a linken érhető el: https://new.abb.com/news/detail/109794/energy-smart-high-tech-living-sustainability-cost-effectiveness-and-comfort-are-combined-at-brobyholm-smart-community

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SAP Hungary és a Gábor Dénes Egyetem

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, az SAP Hungary, és a sokrétű IT és gazdasági képzési portfólióval rendelkező, innovációban élen járó Gábor Dénes Egyetem. Az együttműködési szerződést az egyetem tanévnyitó ünnepségén írta alá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

2024. szeptember 16. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27