A DoCoMo Amerikában

Kollár Csaba, 2002. május 5. 12:09
A DoCoMo i-mode szolgáltatása már az idén elindulhat Amerikában. Az AT and T Wireless Services Inc. terveiben ugyanis többek között az szerepel, hogy az NTT DoCoMo által kifejlesztett internetkompatibilis mobiltelefon-szolgáltatást nyújtson amerikai előfizetőinek még ebben az évben.
Első lépésként Amerika harmadik legnagyobb mobiltelefon-társasága – melyben a japán telekommunikációs óriás 10%-os részesedéssel van jelen – az i-mode szolgáltatást 24 nagyvárosban teszi elérhetővé, többek között Dallasban, Chicagóban, Las Vegasban, illetve Seattle-ben.

John Zeglis, az AT and T Wireless Services vezetője elmondta, hogy második lépésként „a 24 nagyváros mellett az összes jelentősebb városban elérhetővé kívánjuk tenni a szolgáltatást a 2002-es esztendő végére”. Ez a gyakorlatban több mint 19,5 millió amerikai előfizetőt jelent.

Az AT and T Wireless Service által nyújtott szolgáltatások megegyeznek majd azzal, amit az NTT DoCoMo a japán lakosságnak nyújt, így – hogy csak néhány példát említsünk – e-mail küldése/fogadása, hírek, banki tranzakciók, jegyvásárlás.

A készülékek tekintetében a Motorola, a Nokia, az Ericsson és a NEC jöhet számításba.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59