3G Reality Centre Program az Alcateltől

Kollár Csaba, 2002. május 30. 19:53
Az Alcatel bemutatta vég-vég típusú 3G/UMTS platformját Svédországban, Malmőben. E fejlesztés a vállalat világméretű, 3G Reality Centre Programjának központi részét képezi.
Ez – állítják szakemberek – az első olyan teljes egészében működő 3G/UMTS rendszer a skandináv régióban, melyet a 2001. novemberi indulást követően bemutattak, egyben e fejlesztés fontos lehet abban is, hogy megerősítse a cég piaci pozícióját a térségben.

A 3G Reality Centre az Alcatel partnerei számára, beleértve a helyi tartalmi és alkalmazásfejlesztőket is, élő vég-vég típusú környezetet biztosít úgy a fejlesztésre, mint az értéknövelt mobilalkalmazásokra és adatszolgáltatásokra.

2001 novembere óta működnek a hálózatokon az Alcatel által felügyelt Evolium kereskedelmi megoldások. Az első élő hívások bizonyították a 3G képességét a videokonferenciák biztosítására, a nagy letöltési sebesség, az információkhoz való online hozzáférés, a nagy sebességű webböngészés, a jó minőségű képek küldése és a folyamatos videoadás sugárzása a legfontosabb jellemzői az Alcatel most bemutatott fejlesztésének. Ezek a lehetőségek a 3G-kompatibilis eszközökön – PDA-kon, laptopokon és kézieszközökön – egyaránt igénybe vehetők.

Az Alcatel sikeresen mutatta be a 384 kbps sávszélességű állandó adatforgalmat egy olyan gépkocsival, amelyik 80 km/h sebességgel haladt Malmö körül. Az adatforgalom mellett élő videokonferenciát is lebonyolítottak UMTS terminálokon 64 kbps-os sebességgel.

„A 3G Reality Centre egyaránt kiemeli az Alcatel technológiai elkötelezettségét és szilárd szándékát, hogy világszerte segítsen az operátoroknak abban, hogy költséghatékony harmadik generációs hálózatokat építsenek” – nyilatkozta az Alcatel Mobile Networks elnöke, Marc Rouanne.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52