GPRS laptopkapcsolat a Vodafone-tól

Kollár Csaba, 2002. július 18. 19:03
A Vodafone bemutatta első GPRS vezeték nélküli PC kártyáját, melyet elsősorban az üzleti felhasználók számára fejlesztett ki. A Sierra Wireless által fejlesztett AirCard 750 közel 200 Ł-ba kerül majd, segítségével a laptopot használók eszközeiket a mobilszolgáltatók GPRS adathálózatához csatlakoztathatják.
A Vodafone – állítják szakértők – ezzel az új szolgáltatással is tovább folytatja azt a stratégiai programját, mellyel elsősorban az üzleti felhasználók számára kínál olyan megoldásokat, amelyekkel bárhol, bármikor csatlakozhatnak a számukra szükséges (vezeték nélküli) hálózatokhoz. Elemzők azonban rámutatnak arra is, hogy elképzelhető, hogy a GPRS sávszélessége nem lesz mindig elégséges az üzleti felhasználóknak.

A BWCS legfrissebb riportja szerint a vezeték nélküli LAN sok tekintetben jobb, mint a GPRS. A W-LAN ugyanis a felhasználóknak ugyanazt a sávszélességet biztosítja mobilkörnyezetben, mint a PC-hez kapcsolat hálózati eszközök az íróasztal mellett.

A versenytársak közül hasonló fejlesztéssel jelent meg a Nokia. A cég a D311 GPRS/wireless LAN PC kártyáival biztosítja úgy a GPRS, mint a W-LAN kapcsolatot. Amerikában a Voicestream szintén kétfunkciós kártyát tervez bemutatni a közeljövőben, és vélhetőleg a Vodafone – bár erről még semmilyen hivatalos közleményt nem adott ki – a GPRS kártya mellett a W-LAN szolgáltatásokkal is megjelenik a közeljövőben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52