0,11 mikronos Infineon memóriachipek

Tóth Kristóf, 2003. május 2. 09:19
Az Infineon Technologies AG bejelentette, hogy a cég 0,11 mikronos gyártási technológiával legyártott, 256 Mbit kapacitású memóriachipjeinek első tesztpéldányait az Intel sikeresen bevizsgálta, ezzel párhuzamosan pedig az Infineon több partnercége is megkapta ezen új memóriák első szállítmányait.

Az Infineon Technologies munkatársai a bejelentés kapcsán kiemelték, hogy a 0,14 mikronosról 0,11 mikronos DRAM gyártási technológiákra történő átállás révén egy-egy szilíciumszeletből immár 50 százalékkal több memóriachipet lehet előállítani, valamint utaltak arra, hogy az eljárásnak köszönhetően több mint 30 százalékkal csökkentek a gyártási költségek.

"Jelen pillanatban mi gyártjuk a világ legkisebb méretű, 256 Mbit kapacitással rendelkező DRAM memóriachipjeit. A roppant kis méret egyrészt a legmodernebb, 0,11 mikronos csíkszélességet eredményező gyártási technológiáknak köszönhető, másrészt pedig azon, általunk kifejlesztett speciális eljárásoknak, melyek révén a konkurens cégek hasonló termékeinél közel tíz százalékkal kisebb chipméret érhető el" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Andreas von Ziztewitz, az Infineon egyik vezetője.

Von Ziztewitz elmondta, hogy az Infineon Technologies drezdai üzemében nemrégiben sikerrel zárultak a 0,11 mikronos technológiákkal kapcsolatos tesztek, ennek köszönhetően megkezdődhet a különböző DRAM memóriachipek ezen új technológiákkal történő sorozatgyártása. Von Zitzewitz ezenkívül utalt arra, hogy a 0,11 mikronos eljárásokat Drezdát követően a cég máshol található gyártóüzemeiben is hamarosan be fogják vezetni. Így például tudni lehet, hogy az Infineon Technologies és a Nanya Technologies által közösen létrehozott vegyesvállalat, az Inotera Memories richmondi (Virginia) üzemében a közeljövőben ugyancsak be fog indulni a 0,11 mikronos csíkszélességgel rendelkező memóriachipek sorozatgyártása.

A Németországban székelő vállalat üzemeiben 193 nanométeres hullámhosszú litográfiai eljárások segítségével állítják elő a 0,11 mikronos csíkszélességű mikrochipeket. Az Infineon egyébként a világon elsőként használ ilyen litográfiai eljárásokat DRAM memóriák sorozatgyártásához.
Kulcsszavak: Infineon memória

A CIO perspektíva: backstage-ből a nagyszínpadra

Jelentősen felértékelődött a technológiai vezetők szerepe az elmúlt években: a Deloitte által megkérdezett CIO-k mintegy kétharmada a korábbi rutintól eltérően már közvetlenül a vezérigazgatónak jelent. A Deloitte CIO Programja a nagyvállalatok technológiai vezetőinek véleményét mérte fel rövid távú prioritásaikról, teljesítményükről és a napjaink legsürgetőbb üzleti problémáinak megoldásához szükséges képességeikről.

2024. június 26. 12:59

Az Eaton szoftverének új funkciója csökkentheti az energiafogyasztást

Az Eaton Intelligent Power Manager szoftver legújabb verziójának kíméletes leállítás funkciójával a vállalatok innovatív módon csökkenthetik az energiafogyasztásukat a csúcsidőn kívüli órákban. Ezzel a gyártó a rendszergazdák kezébe adja a megoldást, amellyel nagyban hozzájárulhatnak az energiafogyasztás csökkentéséhez, ha a szerverek és a virtuális infrastruktúra kíméletes leállítását az üzemen kívüli órákra, például éjszakára és hétvégére ütemezik, és a rendszereket csak akkor indítják újra, amikor arra szükség van.

2024. június 26. 12:31

A HONOR 200 Pro elérte a DXOMARK csúcskategóriás rangsorának első helyét

A HONOR bejelentette, hogy a frissen megjelent HONOR 200 Pro elnyerte a telefonokról független méréseket és értékeléseket végző DXOMARK elismerését. Az okostelefonok csúcskategóriás rangsorában a HONOR 200 Pro az első helyet szerezte meg, a készülék így remekül szemlélteti a HONOR rendíthetetlen elkötelezettségét az emberközpontú technológia iránt. A HONOR 200 Pro a tekintélyes Gold Display Label és Eye Comfort Label díjakat is elnyerte, amelyek a kiemelkedő kijelzőminőséget és a szemkényelmi funkciókat ismerik el. 

2024. június 26. 11:35

Maximális termelékenység, hatékony csatlakozási lehetőségekkel

Az új Philips monitor kombinálja termelékenységet a csatlakoztathatósággal, így ideális eszköz a professzionális munkakörnyezetekben.
A Philips 49B2U6903CH egy csomó olyan új funkciót hoz magával, amelyek segítik az együttműködést a modern digitális munkahelyen: Nagy 48,8 hüvelykes /124 cm-es képernyő, 5120 x 1440 DQHD felbontás, nagyteljesítményű webkamera és még sok egyéb. 

2024. június 26. 10:48

Már a rendszergazdák is tehetnek a tudatos energiafelhasználásért!

Az Eaton Intelligent Power Manager szoftver legújabb verziójának kíméletes leállítás funkciójával a vállalatok innovatív módon csökkenthetik az energiafogyasztásukat a csúcsidőn kívüli órákban. Ezzel a gyártó a rendszergazdák kezébe adja a megoldást, amellyel nagyban hozzájárulhatnak az energiafogyasztás csökkentéséhez, ha a szerverek és a virtuális infrastruktúra kíméletes leállítását az üzemen kívüli órákra, például éjszakára és hétvégére ütemezik, és a rendszereket csak akkor indítják újra, amikor arra szükség van.

2024. június 26. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40