EMC, Microsoft: kibővített partnerkapcsolat

forrás Prim Online, 2003. május 6. 11:38
Az EMC és a Microsoft bejelentette, hogy kibővítik üzleti és technológiai kapcsolatrendszerüket a tárolás területén.

A számottevően szélesebb körű és átfogóbb megállapodás - amelyet Joe Tucci, az EMC elnöke és vezérigazgatója, valamint Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója jelentett be az idei EMC technológiai csúcstalálkozón - szorosabb együttműködést és integrációt jelent a hálózati tárolótechnológiák és a kínált termékek és szolgáltatások területén. A kibővített licencelési és technológiai megállapodás a következőket tartalmazza: a windowsos tárolási technológiák integrálását, új értékesítési és kereskedelmi kezdeményezéseket, valamint új szolgáltatási és támogatási megállapodásokat. Mindezek eredménye jobb felügyelhetőség és a Windows(r)-technológia zökkenőmentes illeszkedése lesz az automatizált hálózati tárolási környezetekbe.

A kibővített megállapodás a következőkre helyezi a hangsúlyt:

Az EMC beépíti a Microsoft Windows Server 2003 tárolási API-jait (VSS, VDS, MPIO) a saját tárolóplatform-funkciói közé. Ez a szoros integráció egy konzisztens windowsos felületet eredményez a fejlett tárolási funkciók eléréséhez, így a felhasználók kiterjeszthetik a Windows használatát az automatizált tárolási környezetek felé is. Továbbá, a Microsoft tárolási API-jainak alkalmazásával az EMC saját ControlCenter nyílt tárolórendszer-felügyeleti alkalmazásait is integrálja, ez lehetővé teszi a felhasználóknak a nagyméretű vállalati Windows-rendszerek jobb felügyeletét.

Az EMC és a Microsoft együttműködik az újonnan létrejövő tárolórendszer-felügyeleti szabványokra épülő nyílt tárolórendszer-felügyelet legjobb gyakorlati alkalmazásainak és referencia-implementációinak meghatározása érdekében.

Az EMC egy új EMC NAS termékcsalád alapjául licencelni fogja a Microsoft Windows Powered NAS szoftverét

Mindkét cég együttműködik a Windowsra épülő termékek és az EMC Celerra NAS család kompatibilitásának biztosítása érdekében. Ez a törekvés a vásárlók számára a NAS-megoldások szélesebb körű, méretezhetőbb családjait és az EMC Celerra NAS garantált kompatibilitását jelentik a jövőbeli Microsoft verziókkal.

Az EMC és a Microsoft együttműködési támogatási megállapodást fog kötni a vállalati windowsos környezetekben telepített EMC-termékek közös támogatási módszertanainak biztosítására.

A vállalatok kapcsolódó kereskedelmi és értékesítési kezdeményezéseket indítanak annak érdekében, hogy megismertessék a vásárlókkal az integrált Microsoft- és EMC-technológiák előnyeit a hálózati tárolókörnyezetekben, és serkentsék az EMC Windows Powered NAS megoldásainak elterjedését.

Az EMC és a Microsoft a Microsoft Communication Protocol Licensing Programjának (MCPP) keretében aláírt egy licencmegállapodást a protokollok kölcsönös együttműködésének lehetővé tételére az EMC hálózati tárolóeszközei és a Windows kliens PC-i között.
Kulcsszavak: Microsoft EMC +céginfo

Bemutatják, mit kell tudni a skizofrén marketing korszakáról

A Marketing Summit témái idén az európai nemzeti marketingszövetségeket tömörítő European Marketing Confederation által jegyzett European Marketing Agenda pilléreire épülnek. A szakma elismert hazai és nemzetközi szakértői a legújabb marketing, kommunikációs és üzleti trendek, illetve kihívások sikeres megválaszolásán túl a technológiai és AI megoldások eredményes implementációjára is kitérnek majd az eseményen. A Summit Díjátadó Est keretében pedig öt szakmai díj elismeréseit adják át majd a reggeltől késő estig tartó rendezvényen, amelyet szeptember 19-én, a MÜPA-ban tartanak.

2024. június 24. 14:58

A Huawei a világ leggyorsabban növekvő viselhető okoseszköz márkája 2024 első negyedévében

A Huawei lett a világ leggyorsabban növekvő viselhető okoseszköz márkája 2024 első negyedévében a Canalys piackutató cég szerint.  A márka folyamatos innovációval erősíti piaci pozícióját, legújabb termékei, többek között a Magyarországon is elérhető HUAWEI WATCH FIT 3 és a HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition okosórák a felhasználók igényeire fókuszálva, sokoldalú funkcionalitással szélesítik a termékek palettáját.

2024. június 24. 13:14

A felújított ABB-robotok ragyogó kilátásokat kínálnak a német motorkerékpár-gyártónak

Csillogó tankok, fényes rugóstagok, polírozott króm és porszórásos felületek – a motorkerékpárok esetében elengedhetetlen a vonzó megjelenés. Az egyik német motorkerékpár-gyártónál az ABB robotjai dolgoznak keményen azért, hogy elérjék a járműveknél a kívánt fényezést. Helyüket azonban 8 évnyi fáradhatatlan munka után felújított robotok veszik át. 

2024. június 24. 13:01

Napokon belül lejár a NIS2 regisztráció határideje – sok céget érhet kellemetlen meglepetés

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat. 

2024. június 24. 11:34

Indul az Európai Napenergia Akadémia, ahol két év alatt 65 ezer szakembert képeznek ki

2030-ra az Európai Unió célja, hogy 600 gigawatt fotovoltaikus napelem kapacitást építsen ki a kontinensen, amely az EU nettó zéró technológiák iránti keresletének 40%-át fedezné. A jelentős mértékű bővítéshez rengeteg új, ezen a téren szakképzett munkavállalóra van szükség. 

2024. június 24. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02