A Westel szerint megalapozatlan a GVH döntés

forrás Prim Online, 2003. július 28. 21:42
A Westel a határozat alapján fontosnak tartja kiemelni azt a tényt, hogy a sajtóban a múlt héten előzetesen sejtetett, állítólagos kartellvád, valamint a cégek erőfölénnyel való visszaélésére vonatkozóan megjelent találgatások és híresztelések teljességgel megalapozatlanok voltak.
Mint ismeretes, a Gazdasági Versenyhivatal által korábban indított mobilpiaci versenyfelügyeleti eljárásban a mai napon hozott versenytanácsi döntés szerint a mobilszolgáltatók között megkötött hálózati szerződések egyes rendelkezései alkalmasak lehettek a piaci verseny torzítására. Erre tekintettel a Versenytanács a Westel Mobil Rt.-vel szemben 210 millió forint, a Pannon GSM Rt.-vel szemben pedig 150 millió forint bírságot szabott ki.

A Westel a határozat alapján fontosnak tartja kiemelni azt a tényt, hogy a sajtóban a múlt héten előzetesen sejtetett, állítólagos kartellvád, valamint a cégek erőfölénnyel való visszaélésére vonatkozóan megjelent találgatások és híresztelések teljességgel megalapozatlanok voltak. A Versenytanács csupán a legenyhébb versenysértő magatartásforma – a versenytorzításra alkalmasság lehetősége – alapján hozta meg döntését.

A Westel ezúton is megerősíti, hogy a Versenytanács döntése megalapozatlan, azt bizonyítékok nem támasztják alá, kizárólag feltételezésekre épül. A Westel ismételten leszögezi: a terhére rótt magatartást nem követte el, s a döntéssel szemben, az írásos határozat kézhezvételét követően jogorvoslatért bírósághoz fordul.
Kulcsszavak: GVH Westel MTR jog mobilszolg

Limitált szériás karórával rukkolt elő a Casio

Újra elérhető az egyik legnépszerűbb csúcsmodell, a limitált szériás MRG-B2000B-1A4, a strapabíró és elnyűhetetlen CASIO G-SHOCK karórák egyik legelegánsabb képviselője. „Ez az MR-G típus nemcsak látványában, hanem tudásában is kiemelkedik a mezőnyből” – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

2024. június 20. 20:36

A tanároknak a nyár olyan, mint két hónap Hawaii – vagy mégsem?

Tanárnak lenni jó, hiszen ahogy az iskolás gyerekeknek, úgy nekik is ott van a két hónap szünet a nyár közepén. Ez álomszerűen hangzik, de a valóságban egy pedagógus feladatai nem érnek véget az évzáróval, és nem a szeptemberi becsengetéssel térnek vissza a munka világába, ahogy ezt sokan feltételezik. Varga Krisztina, a Yettel ProSuli programjának szakmai tanácsadója foglalja össze, milyen a valóságban egy „tanári nyár”, és tippeket ad arra, hogy szakmától függetlenül hogyan lehet valóban pihentető a szabadság.

2024. június 20. 19:42

Kvantumkonferenciát szerveztek a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon

A kvantumtechnológia áttörést hozhat a járműiparban és az orvostudományban is. A kvantumos jelenségek elsősorban az anyag legkisebb építőköveinek viselkedésében jelentkeznek. Ezek a parányi részecskék teljesen máshogy viselkednek, mint ahogy azt a hétköznapi életben megszoktuk. A kvantumos jelenségekre épülő kvantumtechnológia forradalmi változásokat hozhat a környezetünk érzékelésében és az információfeldolgozásban. A Bosch jelenleg a kvantumtechnológián alapuló első termékeinek fejlesztésén dolgozik, melyek az orvosi és a mobilitási területeken lesznek alkalmazhatók.

2024. június 20. 18:33

A Samsung The Frame kijelzői új lehetőségeket kínáltak a művészet felfedezésére az Art Basel kiállításon

A Samsung az Art Basel 2024 kiállítás hivatalos vizuális kijelző partnereként a rendezvényen mutatta be The Frame televízió családját. Az eseményt június 13. és június 16. között*  rendezték a svájci Bázel városában, a Messe Basel kiállítási központban.

2024. június 20. 18:04

Ismét a japán szamuráj kultúra előtt tiszteleg a Casio

Újra elérhető az egyik legnépszerűbb csúcsmodell, a limitált szériás MRG-B2000B-1A4, a strapabíró és elnyűhetetlen CASIO G-SHOCK karórák egyik legelegánsabb képviselője. „Ez az MR-G típus nemcsak látványában, hanem tudásában is kiemelkedik a mezőnyből” – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

2024. június 20. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02