EHT: módosító indítványok az Informatikai bizottság előtt

Kovács Attila, 2003. október 28. 18:59

Az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottságának október 28-án
tartott ülésének első két napirendi pontjában meghallgatták a
szolgáltatók és az érdekképviseleti szervek véleményét az elektronikus
hírközlésről szóló törvényjavaslatról, majd a törvényjavaslatra
(T/5680. szám) érkezett módosító javaslatokat vitatták meg a képviselők.
Az első napirendi pontban 12 hozzászólást hangzott el. A Távközlési Érdekegyeztető Fórum képviselője kiemelte, fontos lenne megismerni a törvény hatástanulmányát. A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács többek között fontosnak tartja a következő célok megvalósulását: mielőbbi szabad szolgáltatóválasztás, életképes szolgáltatási modell a jelentős piaci erejű távbeszélő szolgáltatóra, internetelérésre, a piacfelügyeleti díj megállapítása a hatóság valós, ésszerű költségigénye alapján, készüljön el idejében az azonosítók felosztási tervét liberalizáló szabályozás, a törvény írja elő a fogyasztói és civil érdekvédelem társadalmasítását, továbbá pontosítani és egyértelműsíteni kell az EHT fogalom és meghatározás gyűjteményét.

Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesületének a képviselője a törvényjavaslatban szereplő internetmodellek, árprés, számhordozhatóság további kimunkálását szorgalmazta.

A Matáv kritikái a következők: az internetezést illetően a törvényjavaslat az EU előírásaihoz képest túlzott szabályokat ír elő, a hozzáférési szolgáltatásoknál a LRIC költségmodell alkalmazása szintén túlzás, a leendő új intézményrendszer erős, ám beláthatatlan piaci szabályozás forrása is lehet, az előírt adatszolgáltatások néhány szabályát szinte lehetetlen lesz megtartani, a fogyasztóvédelmi rendelkezések nem veszik figyelembe, hogy a szolgáltatóknak a betartásuk érdekében befektetéseket kell tenniük. További hozzászólások hangzottak el a következő cégek képviseletében megjelent szakemberektől: PanTel, Invitel, Westel, Vodafone, kábeltelevíziós szövetségek, UPC, IVSZ, illetve Elender.

A következő napirendi pontban, több mint két és fél órában az EHT-hez érkezett 216, illetve kilenc visszavonása után 207 módosító indítvány támogatásáról, illetve elvetéséről vitázott és döntött a bizottság. Végül annak ellenére, hogy a kormány mindössze az indítványok 14%-át (szám szerint 29-et) támogatta, a bizottság 87 indítványt támogatott (43%), míg 120-at nem (57%).
Kulcsszavak: EHT jog távközlés

Ezekkel a trükkökkel gyakorolhatjuk a nyelvet a szünidőben is

Végre kitört a vakáció, itt a jól megérdemelt pihenés ideje tanároknak, diákoknak egyaránt. Az értékes szabadidőt érdemes hasznosan eltölteni, például nyelvtanulással. Fülledt tantermekben, intenzív nyári nyelvtanfolyamokon görnyedés helyett azonban választhatjuk erre a hűvös szobát, vagy akár a strandot is, mégpedig a KRÉTA felületen térítésmentesen elérhető, nyelvtanulást segítő applikáció segítségével. 

2024. július 15. 20:24

Kínában már meg is jelent az Európába is érkező, hajlítható HONOR Magic V3

A HONOR egy pénteki nagyszabású rendezvényen jelentette be Sencsenben következő generációs hajlítható csúcskészülékeit, a HONOR Magic V3-at és a HONOR Magic Vs3-at.

2024. július 15. 19:44

Recovery Toolbox File Undelete Free 2.5.0.0

A Recovery Toolbox File Undelete Free segít helyreállítani a Windows Lomtárából törölt fájlokat. Ha véletlenül kiürítette a Lomtárat, és az egy fontos fájlt tartalmazott, a Recovery Toolbox File Undelete Free átvizsgálja a fájlt tartalmazó teljes belső (HDD) vagy külső merevlemezt, majd megpróbálja visszaállítani azt. A program csak NTFS fájlrendszert használó meghajtókkal működik.

2024. július 15. 18:12

CD Recovery Toolbox Free 2.3.7.0

A CD Recovery Toolbox Free ingyenes, felhasználóbarát program segítségével le tudjuk menteni a sérült CD/DVD/Blu-Ray adathordozókon található tartalmakat.

2024. július 15. 18:00

Hasznos időtöltés a nyaralás alatt

Végre kitört a vakáció, itt a jól megérdemelt pihenés ideje tanároknak, diákoknak egyaránt. Az értékes szabadidőt érdemes hasznosan eltölteni, például nyelvtanulással. Fülledt tantermekben, intenzív nyári nyelvtanfolyamokon görnyedés helyett azonban választhatjuk erre a hűvös szobát, vagy akár a strandot is, mégpedig a KRÉTA felületen térítésmentesen elérhető, nyelvtanulást segítő applikáció segítségével. 

2024. július 15. 17:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01