HíF: országos fórum Debrecenben

Kovács Attila, 2003. november 30. 21:09
'Felkészülve Európára!" mottóval, november 28-án a Debreceni Egyetemen rendezte meg XIX. országos fórumát a HíF.
Elnöki megnyitójában Frischmann Gábor újabb korszakváltásnak nevezte az elektronikus hírközlési törvény (eht) hatályba lépését. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter levélben üdvözölte a résztvevőket. Ebben 2004. január 1-jét a hazai hírközlés fordulópontjának, az elfogadott eht-t mérföldkőnek nevezte.

A fórumon három előadás és egy kerekasztal-beszélgetés hangzott el. Először Aranyosné dr. Börcs Janka jogi igazgató tartott a hatályos hírközlési törvény (hkt) jogalkalmazói tapasztalatairól vitaindítót. Majd a HíF vezetőinek az elmúlt kétéves időszakra visszatekintő kerekasztal-beszélgetésével zárult. Frischmann Gábor HíF-elnök moderálásával Aranyosné dr. Börcs Janka, Bánhidi Ferenc alelnök, Hidasi István elnökhelyettes és Slyuch András alelnök három kérdéscsoportra adott választ: milyen konkrét ügy megoldása volt a legproblémásabb a hkt-s időszakban; milyen konkrét ügyben volt legnehezebb betartani a hatóság eljárásaira vonatkozó általános követelményeket (pártatlanság, átláthatóság, nyilvánosság stb.; mit tartanak a legnagyobb szakmai sikernek/eredménynek a hkt-s időszakban?

Ezután Pataki Dániel, az IHM távközlési helyettes államtitkára az eht alapján az új Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) felé irányuló kormányzati elvárásokról beszélt. Úgy fogalmazott, hogy a jogalkotó megteremtette a feltételeket, illetve javított azokon, amelyekről a hkt alkalmazása során kiderült, hiányosak, illetve hiányoztak. A tárca kéri a hatóságot, hogy éljen is ezekkel a feltételekkel.

Spakievics Sándor, a HíF piacszabályozási igazgatója előadásában a hatóság projekt keretében végzett felkészülési munkájáról szólt. Összegezte a felkészülési program alprojektjeinek három területét (jogszabályok, egyéni kompetencia-fejlesztés, kapcsolat és kommunikáció), majd a megvalósítás lépéseire tért ki.

Ezt követően dolgozói fórumot tartották, majd kitüntetések átadására került sor. A fórum Frischmann Gábor elnöki zárszavával ért véget.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50