Május elsejétől T-Mobile lesz a Westel

forrás Prim Online, 2004. március 22. 15:08
Megerősítette január 4-i hírünket a Matáv Igazgatóságának mai ülése: valóban május elsejétől változtat nevet a Matáv mobilcége, innentől a mobilszolgáltató neve: T-mobile Magyarország Távközlési Rt.

Ugyancsak döntöttek az Igazgatóság mai ülésén az osztalék mértékéről, amely meghaladja a korábbi években kifizetett összeget: a részvényenkénti osztalék a 2003-as év eredményei alapján 70 Ft részvényenként.

Az igazgatósági ülést alig egy órával követő sajtótájékoztatón a rekordosztalékkal kapcsolatban egyetlen kérdés sem hangzott el, a névváltoztatással kapcsolatban annál inkább. Kérdésünkre, miszerint folytatódik-e a "re-branding", és követi-e a Matáv a Deutsche Telekom négypilléres stratégiáját (T-Com, T-Systems, T-Mobile, T-Online), Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy bár a mai igazgatósági ülésen csak a Westel névváltoztatása került szóba, és nagyon korai lenne akárcsak megbecsülni a további névváltoztatások időpontját, a stratégiai egyeztetések, döntés-előkészítő munkálatok e témakörben is folynak. Ugyancsak kérdések kapcsán hangzott el az is, hogy a névváltoztatás költségeit a T-Mobile Internationel illetve a Deutsche Telekom viseli.

A névváltozás kapcsán nincs tervbe véve tulajdonosváltozás: a Westel százszázalékos tulajdonosa a Matáv marad, ezt mind Straub Elek, mind Michael Günther, a T-Mobile vegyes vállalatok irányításáért felelős vezető, a Matáv igazgatósági tagja megerősítette. Az utóbbi ugyanakkor egy másik kérdésre válaszolva elmondta, hogy a T-Mobile egységes vállalati struktúrában és szemléletben tevékenykedik, amelynél ugyanazokat a dolgokat nem fejlesztik ki két helyen. Ám ez nem újdonság, MMS témában például a világelső Westel már eddig is kompetenciaközpont volt, más témában a brit, harmadikban a német vállalatnál folynak az egész vállalatcsoportra érvényes fejlesztések.


Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Megújulnak a Vodafone mobil tarifacsomagjai

Megújítja a mobil tarifacsomagjait a Vodafone Magyarország. A vállalat a fogyasztói igényekkel összhangban döntött a lakossági, valamint a kis- és középvállalkozásoknak szóló tarifacsomagok megújítása mellett: az ügyfelek saját igényeik és szokásaik mentén választhatnak az elérhető árú korlátlan mobiladatot, korlátlan hívást vagy mindkét szolgáltatást kompromisszumok nélkül kínáló díjcsomagok közül. 

2024. április 5. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09