Az LG és a Nortel közös telekommunikációs céget alapít

forrás Prim Online, 2005. február 9. 13:45
Az LG Electronics és a Nortel bejelentette, hogy a két vállalat szándéknyilatkozatot írt alá egy közös társaság alapításáról, amely csúcsminőségű, high-tech telekommunikációs berendezéseket és hálózati megoldásokat kínál majd Koreában és más globális piacokon. Az új, 50-50%-os tulajdoni arányú társaság létrehozásáról szóló megállapodást az LG Electronics elnök-vezérigazgatója, S. S. Kim és a Nortel elnök-vezérigazgatója, Bill Owens írta alá Szöulban.
A Nortel olyan kommunikációs szolgáltatások vezető szállítója, amelyek elősegítik a felhasználók szakmai fejlődését és a globális kereskedelmet, valamint biztosítják és megvédik a világ legkritikusabb információállományait. Szolgáltató és vállalati ügyfeleinek a Nortel innovatív technológiai megoldásokat kínál (többek között szélessávú, VoIP, multimédia szolgáltatásokat és alkalmazásokat, stb.), és segíti őket abban, hogy megfeleljenek a piac legkomolyabb kihívásainak is. A társaság 150 országban van jelen szolgáltatásaival.

Az LG és a Nortel közötti együttműködés támogatja a társaságok azon stratégiai törekvéseit, amelyek fejlett telekommunikációs eszközök és hálózati megoldások kifejlesztését, valamint a globális kereskedelem elősegítését célozzák. A közös vállalkozás létrehozásával és erőik egyesítésével a két társaság elkötelezi magát a rendelkezésre álló erőforrások és szakértelem legjobb kihasználása mellett.

„Globális kommunikációs szolgáltatóként elkerülhetetlen számunkra, hogy tevékenységünket kiterjesszük az ázsiai piacokra, és versenyképes szolgáltatásainkkal azokon nagyobb részesedést szerezzünk.” – mondta Owens. „Az LG-vel, ezzel a világszínvonalú társasággal kötendő megállapodás nagyon fontos lépés e célok elérése felé. Korea híres legfejlettebb kommunikációs technológiáiról, amelyekkel megelőzi a világ más országait.”

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59