Az LG Electronics második digitális TV gyárát építi

forrás Prim Online, 2005. április 18. 19:52
Az LG Electronics második digitális TV gyárát építi a lengyelországi Mlawaban az európai Plazma és LCD TV piacon történő gyors terjeszkedés érdekében.
A cég elhatározta, hogy 2010-ig 110 millió dollárt fektet be egy második DTV gyár létesítésébe, hogy az az első mlawai gyárral együttesen kielégíthesse az Európában gyorsan növekvő DTV szükségleteket.

Lengyel Befektetési Ügynökség palilzi sajtóközpontjában április 11-én az LG Electronics és a lengyel kormány beruházási megállapodást írt alá. Az esemény résztvevői között volt Yoon Sang-han vezérigazgató-helyettes aki egyben a Digitális Kijelző részleg vezetője, továbbá No Seog-ho a lengyel leányvállalat elnöke, Jacek Piechota lengyel gazdasági miniszter, Andrzej Zdebski a befektetés ügynökség vezetője és sokan mások. A megegyezés értelmében a lengyel kormány teljes körű támogatást nyújt az LG második DTV gyárának építéséhez.

Az LG Electronics döntésének indokai egyrészt az Európában, így Lengyelországban is gyorsan növekvő kereslet a digitális TV-k iránt, másrészt a lengyel kormány széleskörű támogatása, valamint a stabil munkaerő-ellátás, illetve a leányvállalatok a jobb eredmény érdekében történő összehangolása .

A megállapodás értelmében az LG Electronics 2010-ig 110 millió dollárt fektet be digitális TV-k gyártásába. A cég ennélfogva Plazma és LCD TV gyártási kapacitását 2006-ig 1,5 millióról 3 millió darabra, 2007-ig 4 millió darabra, 2010-ig 6 millióra darabra fogja növelni, így szerezve első helyet az európai piacon a DTV gyártás területén. Ez világviszonylatban több mint 40 százalékos piaci részesedés elérését jelenti a digitális televíziók piacán.

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59