Az LG eredménye drámaian esett

MTI Sajtóadatbank, 2005. április 20. 08:48
Nyolcvanhat százalékkal lett kisebb a dél-koreai LG elektronikai nagyvállalat adózott idei első negyedévi eredménye a tavalyi első negyedévinél.
A profitot apasztotta a plazmatévék és display-k árának nagy mértékű csökkenése, a dollár gyengülése a dél-koreai pénzhez képest és az, hogy az LG jelentős pénzt ölt közös és egyelőre veszteséget termelő képernyőgyártó vállalkozásába a Philips-szel. Az adózott eredmény 62,9 millió eurónak felelt meg, az üzemi eredmény 31 százalékos romlás után ennek több mint háromszorosa lett, elmaradva a várakozásoktól. Az árbevétel gyakorlatilag az egy évvel korábbi szintjén maradt.
Kulcsszavak: +céginfo LG LG Electronics

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59