Az LG Electronics első negyedéves árbevétele 5, 959 milliárd von

forrás Prim Online, 2005. április 26. 13:12
Nyilvánosságra hozta első negyedéves eredményét az LG Electronics. (Az LG első negyedévének eredményeiről a múlt hét folyamán téves információk jelentek meg a sajtóban.) A társaság árbevétele 5,959 milliárd von volt, amelyből az export bevétel 4,675 milliárd, a hazai eladás pedig 1,302 milliárd volt, ami 2004 első negyedévéhez képest 8,6%-os, éves szinten pedig 0,6%-os csökkenést jelent.
Az LG Electronics működési eredménye 280 milliárd von volt (az árbevétel 4,7%-a) és 83 milliárd von nettó nyereséget termelt (az árbevétel 1,4%-a). A cég visszatérő eredménye 77 milliárd von volt (az árbevétel 1,3%-a) annak a 159 milliárd von tőkevesztésnek köszönhetően, ami az LG Philips, illetve a társvállalatok gyenge szereplésének tudható be.

Míg a koreai von erősségének köszönhetően a társaság bevétele vonban számolva kismértékben csökkent, addig az amerikai dollárban számolt export bevétel egy év alatt 13,2%-kal növekedett meg.

Az import bevétel a szórakoztató elektronikai termékek jó eladási mutatóinak köszönhetően nőtt. A megnövelt K+F beruházásoknak, a von erősségének és a nyersanyag költségek növekedésének, valamint a gyenge üzleti környezetnek köszönhetően az LG első negyedéves nyeresége az előző év hasonló periódusához képest csökkent.

A háztartáselektronikai részleg árbevétele egy év alatt 5,5%-kal 1,669 milliárd vonra csökkent, ebből import bevétel 494 milliárd, export bevétel 1,175 milliárd von volt. A hazai árbevétel a légkondicionálók és más felső kategóriás termékek értékesítésének megugrása miatt 27%-kal növekedett egy év alatt. A külföldi árbevétel a von erősségének és a gyártás áthelyezésének köszönhetően 15%-kal csökkent egy év alatt. Az LG Electronics Fehéráru Divíziójának működési eredménye 170 milliárd von volt, ami az árbevétel 10,2%-a.

A mobilkommunikációs részleg árbevétele egy év alatt 15,6%-kal 2,155 milliárd vonra nőtt, amelyből az import bevétel 333 milliárd, az export bevétel 1,822 milliárd von volt. A divízió működési eredménye 102 milliárd von volt, ami az árbevétel 4,7%-a. Csak a mobiltelefonok értékesítéséből származó árbevétel 18,8%-kal 1,873 milliárd vonra nőtt egy év alatt, ezzel eladott készülékek száma 11,1 millió darabra rúgott (27%-os növekedés).

A keresletben mutatkozó visszaesés miatt a CDMA telefonok értékesítéséből származó bevétel 39%-kal csökkent Koreában éves szinten, míg ebben a negyedévben, az előző év hasonló periódusához képest nőtt ez az összeg, ami főleg az mobilszámok hordozhatóságának köszönhető.

A CDMA telefonok eladásából származó bevétel 22%-kal nőtt a tengerentúli piacokon az előző évhez képest. A főbb piacokon bekövetkezett túltermelésnek köszönhetően 14%-kal csökkentek a szekvenciális bevételek. A GSM és WCDMA telefonok eladásából származó bevétel 70%-kal nőtt egy év alatt, míg 32%-ot csökkent negyedéves szinten az egy évvel korábbi negyedévhez képest. A kiszállított készülékek darabszáma sorozatosan csökkent a periodicitásnak köszönhetően, míg az K+F beruházások növelése és a gyártósorok fejlesztése miatt növekedtek a társaság költségei.

A digitális kijelzők divízió árbevétele egy év alatt 1,9%-kal, 1,253 milliárd vonra csökkent, amelyből az import bevétel 263 milliárd, az export bevétel 990 milliárd von volt. A digitális televíziók eladásából származó bevétel 25%-kal nőtt egy év alatt , ebből az eredményből a Plazma TV-k 82%-kal LCD TV-k 70%-kal vették ki részüket. A PDP modulok árbevétele 70%-kal, a kijelzők árbevétele 26%-kal nőtt éves szinten. A von erősségének köszönhetően 6%-kal csökkent, dollárban számolva azonban 8%-kal nőtt az import bevétel az egy évvel korábbi eredményhez képest. A divízió működési eredménye 17 milliárd von volt, amely az árbevétel 1,4%-a.

A digitális média divízió árbevétele egy év alatt 18,8%-kal, 846 milliárd vonra csökkent. A noteszgépek sikeres piacra dobásának köszönhetően drasztikusan megnőtt az import bevétel. A export bevételek a von erőssége és az árak csökkenése miatt csökkentek az előző évhez képest. A mindenre kiterjedő árzuhanásnak köszönhetően főleg az optikai adattárolók eladásából származó bevétel csökkent, nőtt viszont a DVD írók értékesítéséből befolyó összeg egy év alatt. A márkás laptopok erőteljes bevételeinek köszönhetően növekedett a PC-k import értékesítése, de az OEM üzletágban kisebb volt a cég bevétele. A divízió működési eredménye 23 milliárd von volt, ami az árbevétel 2,7%-a.

Az LG Electronics a jövőben a felső kategóriás termékeinek gyártására és a költségvetés megreformálására fog összpontosítani, hogy megoldást találjon az olyan külső tényezőkből eredő problémákra, mint a nyersanyag költségek növekedése, a kijelzők árának csökkenése, és a devizaárfolyam-ingadozás.

Kulcsszavak: +céginfo LG LG Electronics

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59