75 millió dolláros Rambus-AMD licenc-megállapodás

Kiss Ádám Zoltán, 2006. január 4. 10:10
Az ultragyors memóriákról ismert Rambus bejelentette, hogy megállapodást kötött az AMD-vel, miszerint a cég technológiáját használják a processzorok teljesítményének fokozására.
Mind a Rambus, mind az AMD számára jelentős lépés lehet a megállapodás, mivel a licencek után a Rambus 5 éven át évi 15 millió dollárra számíthat, míg az AMD fejlesztheti chipjei kommunikációs sebességét. A Rambus miután tisztázta találmányai jogi helyzetét, idén 166 millió dolláros bevételre számíthat az elemzők szerint, ám ebben még nem foglaltatik benne mostani évi 15 millió dollár. Ez majdnem 10 százalékos plusz bevétel-növekedést hoz a vállalat konyhájára. Mivel a Rambus eddig is rendkívül gyors memóriáiról volt híres, nem meglepő, hogy szabadalmaik jelen esetben is a részegységek közti kommunikáció sebességét hivatottak növelni. Ez kulcsfontosságú a most formálódó új processzorpiacon, ahol az Intel is hátrahagyja a Pentium márkanevet, és az órajel helyett teljesítmény szerint határozza meg chipjeit. Az AMD a Rambus megoldásával jelentősen növelheti processzorai kapcsolati sebességét az alaplapon szereplő többi részegységgel, ami nagy mértékben növelheti a chipjeire épített rendszerek teljesítményét.

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

7-Zip 24.05

Kitűnő, ingyenes tömörítő Windowshoz. Betömörítés / kitömörítés: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP és WIM. Csak kitömörítés: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR és Z.

2024. május 19. 13:26

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59