Tőzsdére viszi memóriaáramkör-gyártását az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2006. április 4. 10:18
A vártnál jobban alakult a Infineon félvezető áramkör gyártó második negyedévi eredménye a félvezető alkatrész piac fellendülésének és a dollár/euró árfolyam kedvező alakulásának köszönhetően. Mind a memóriaelem-gyártás, mind a logikai áramkör gyártás eredményesen teljesített a negyedév folyamán.
Wolfgang Ziebart vezérigazgató a Reuters hírügynökségnek egy félvezető ipari kiállítás- és vásáron adott nyilatkozatában úgy ítélte meg, hogy a március végén záró negyedév eredményét általában gyengítő szezonális tényezők kevésbé erőteljes hatást fejtettek ki a megszokottnál. Az Infineon részvényének árfolyama a hír hallatára visszanyerte a nyitás óta elszenvedett veszteségeket a frankfurti tőzsdén.

Az Infineon nem adott előrejelzést memória áramkör gyártó tevékenységnek eredményére a januári első negyedéves beszámoló alkalmából a DRAM memória árak meglepetésszerű zuhanása miatt. Az egyebek között autókhoz, telefonokhoz és smart kártyákhoz logikai áramköröket gyártó részlegénél pedig a szezonális tényezők miatt eredmény csökkenést, vagy annak stagnálását jelezte előre.

Ziebart szerint ezzel meg is érett az idő memória áramkör gyártó tevékenységének tőzsdei bevezetéséhez, amelynek érdekében május elsején "Qimonda" néven ki is szervezik a részleget az anyavállalatból. A májusban összeülő felügyelő bizottságnak még áldását kell adnia a kibocsátásra.

A Qimonda tőkeértéke legkevesebb 0,8-szorosa lesz a memóriagyártás tavalyi 2,83 milliárd eurós forgalmának, ami 40 százalékát adta az Infineon teljes árbevételének.

Az Infineon még nem hozta nyilvánosságra a Qimonda kibocsátási piacát, mindössze annyit közölt, hogy nem részesíti előnyben a német tőkepiacot. Az ügyhöz közelálló körök a Reuters hírügynökségnek annak a véleményüknek adtak hangot, hogy Ziebart az amerikai Nasdaq piacot tekinti a legmegfelelőbb a célra.
Kulcsszavak: memória +céginfo Infineon

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59