Új névvel és logóval jelentkezik a MasterCard kártyatársaság

forrás Prim Online, 2006. július 6. 15:30
Röviddel 2006. május 25-i tőzsdei bemutatkozását követően a MasterCard International kártyatársaság új céglogót és vállalati megnevezést vezet be.
A kártyatársaság neve 2006. júliusától MasterCard Worldwide Inc.-re változik és az eddig ismert két egymásba kapcsolódó - egy sárga és egy vörös - kör helyett a társaság vállalati arculatának központi elemeként egy három körívből álló logó jelenik meg .

A MasterCard Worldwide az új hármas logóval a cég tevékenységének három legfontosabb elemét szeretné szimbolizálni. A cég franchisor szerepét - márkáit (MasterCard, Maestro, Cirrus) és az ehhez tartozó értékek használati jogát pénzintézeteknek adja használatba - az első kör jeleníti meg. A második körív a MasterCard adatfeldolgozó (processing) szerepét hangsúlyozza, mely segítségével a bankok pontos és gyors adatokat kapnak a világ bármely részén történt kártyás fizetésekről. A logó harmadik körének tartalmát, mely egy áttetsző lencseként tartja össze az alaptevékenységeket szimbolizáló köröket, a cég tanácsadói szerepe határozza meg.

Továbbra is a megszokott két köríves logó szerepel a társaság által jegyzett bankkártyákon és a világszerte több mint 24 millió elfogadóhelyen, tehát a MasterCard termékek arculata nem, csak a vállalati imázs változik.
Kulcsszavak: MasterCard

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: Adatvédelem szintjén csak kevesen értenek az AI-hoz

Egyre több cég alkalmazza a mesterséges intelligenciát, de kevesen mondhatják el, hogy tisztában vannak azzal, hogy milyen hazai és nemzetközi, pénzügyi, felügyeleti és adatvédelmi szabályokat szükséges betartaniuk és hogyan alakíthatnak ki egy biztonságos, felkészült környezetet egy AI projekt megvalósulásakor. 

2024. június 17. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30