Infineon: tovább csökkent a veszteség

MTI Sajtóadatbank, 2006. július 24. 08:46
A német Infineon Technologies AG, az egyik legnagyobb európai félvezetőgyártó pénteken 23 millió eurós veszteséget jelentett adó után az üzleti éve júniussal zárult harmadik negyedéről, ez nem egész egytizede az egy évvel korábbi, 240 millió eurós veszteségnek. Az elemzők átlagosan 31 millió eurós adózott eredményt vártak most.
Az üzemi eredmény 49 millió euró lett az egy évvel korábbi, 234 milliós hiány helyett. Ez különösen jó ahhoz képest, hogy korábban az üzemi eredmény csökkenését jósolták a cégnél a harmadik üzleti negyedre, a kivételesen jónak tartott előző negyedhez képest. A forgalom 1,97 milliárd euró volt, egy évvel korábban 1,61 milliárd volt. Az előző, márciussal zárult üzleti negyedévben az Infineon 26 millió eurós veszteséget termelt adó után.. Egy évvel korábban 114 millió euró volt az adó utáni vesztesége.

Üzemi szinten 28 millió eurós többlete volt az egy évvel azelőtti, 117 millió eurós veszteség helyett. Üzemi szinten négy veszteséges negyedévet követett pozitív mérleg, mivel a lapkagyártás is eredményes volt, nem csak a logikai áramkörök készítése.

A forgalom 24 százalékkal 1,993 milliárd euróra emelkedett 1,606 milliárdhoz képest, ugyancsak főleg a hirtelen javult memórialapka-keresletnek köszönhetően. Ez utóbbiakból 47 százalékkal 928 millió euróra nőtt a forgalom, a váratlanul kissé emelkedett lapkaáraknak is köszönhetően.
Kulcsszavak: +céginfo Infineon

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59