Nemzetközi IT-biztonsági guruk Budapesten

Kovács Attila, 2006. szeptember 26. 20:06
A szeptember 26-án sikeresen lezajlott II. Informatikai Biztonság Napja (ITBN) rendezvény szervezője, az Icon Számítástechnikai Zrt. sajtótájékoztatót tartott, amelyen Keleti Arthur, a cég biztonság üzletágának  igazgatója összefoglata a rendezvény eseményeit, illetve bemutatkozott három nemzetközi előadó.
Marcus J. Ranum, "a tűzfalak atyja", az első tűzfal kifejlesztője, akinek "A tűzfalak jövője – válasz az új veszélyekre" című előadását hallgatta meg a töb mint 500 résztvevő; Guy Lifshitz – az izraeli iTcon Ltd. vezérigazgatója, nemzetközi biztonsági szakértő konzulens (előadásának címe volt: "Tájékoztató a meglévő és a szükséges EU IT-biztonsági normatívákról"); valamint John K. Davies – a brit kormányzat IT-szakértő tanácsadója (aki "Brit kormányzati lépések az IT biztonság erősítéséért" címmel tartott előadást a konferencián).

Mint Keleti Arthur utalt rá, az idei, immár második eseményen a múlt évihez képest mind a hallgatói (ezren regisztráltak), mind az előadói-támogatói oldalon növekedett az érdeklődés. 29 nemzetközi és hazai IT biztonsági cég támogatta az eseményt.Mivel a szervezők újabb nagy lépést tettek meg az ITBN nemzetközivé válása felé, a szervezők már most kijelentették, jövőre ugyanekkor újra megrendezik az eseményt. Keleti kiemelte, Magyarországon a vállalatok keveset költenek az IT biztonságra. különösen igaz ez az állítás a termelési rendszerek IT biztonságának megteteremtésében és fenntartásában. Marcus Ranum rámutatott, az IT biztonsági iparágban ma a nagy multik diktálnak, a kicsiknek erőlködniük kell, hogy életben maradjanak, de inovatívabb képességeik, rövidebb termékfejlesztési, verziófrissítési  idejük folytán erre minden esélyük meg is van.      
Kulcsszavak: security Icon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50