Sajtóhirdetés-szolgálatot indít a Google

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 10. 11:07
Az internetes hirdetések terén világelső Google a jövőben sajtóhirdetési szolgáltatást is bevezet, a kísérleti programot november vége előtt indítja a tervek szerint - jelentette be az amerikai lapok szövetsége (Newspaper Association of America, NAA).
A Google kezdetben félszáz nagy amerikai napilap számára szervezne hirdetéseket, köztük lesz a The New York Times, a Boston Globe, a The Washington Times és a Tribune-csoport - ezeknek a lapoknak a tévék, és éppen az internet versenye miatt az utóbbi időben csökkentek a hirdetésekből eredő bevételei.

Az amerikai nyomtatott sajtó éves hirdetési bevételeit a csökkenés ellenére is 48 milliárd dollárra (9742 milliárd forint) becsülik - magyarázta el a The New York Times-ban Tom Phillips, a Google illetékes vezetője, indokolva az internetes cég új vállalkozását.

Az internetes keresőprogram a hónap végén indítja meg, egyelőre háromhavi időtartamra, az új üzletágat, ebben az időszakban nem kér százalékot a közvetítésével a lapokba kerülő hirdetések összege után, ezt követően azonban ugyanúgy meg kell fizetni nála a jutalékot, mint az internetes hirdetések után.

A világhálóra már ma is 400 ezer hirdető adja fel közleményeit a Google révén.

Az internetes óriás már két éve tárgyal az írott sajtó képviselőivel is az új szolgáltatásról. Ez úgy működik majd, hogy a hirdetők megtekinthetik a Google napilap-partnereit (egyelőre csak rájuk terjed ki a rendszer) és jelezhetik, milyen formátumban mennyi ideig kívánnak hirdetni, a lapok pedig ajánlatot tehetnek a hirdetések felvételére.

Az NAA egyik illetékese elmondta, hogy bár az írott sajtó például a hírek terén versenyben áll a Google-lal, igénybe veheti új szolgáltatását olyan ügyfelek megszerzésére, akikkel különben nincs kapcsolata. Hozzáfűzte azonban, hogy egyelőre csak kísérleti programról van szó, az eredménytől függnek a továbbiak.

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks gyors és megfizethető WiFi 7 opciót mutat be KKV-knak

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

2024. március 6. 19:24

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09