Új vezérigazgató az LG élén, teljes átalakítás

Kiss Ádám Zoltán, 2006. december 21. 09:13
Az LG Electronics vezérigazgatói posztját 2007. január elsejétől Yong Nam tölti be, változások lesznek a teljes felső vezetőség összetételében is: két új üzletágvezetőt, pénzügyi vezetőt, a koreai üzletekért felelős sales- és marketingvezetőt, valamint 30 új vezetőt neveznek ki az új évben.
Nam kinevezésének oka a cég szerint az, hogy reményeik szerint képes közelebb viszi a céget egy fejlődésközpontúbb működés irányába. Nam több mint 30 éves pályafutásra tekinthet vissza az LG Electronics-nál, az LG Corporationnél és az LG Telecomnál. Vezérigazgatói kinevezése előtt a Strategic Business of LG Corporartion elnöke volt. 1998-tól 2006 májusáig az LG Telecom vezérigazgatói székében ült, és még számos vezetői pozíciót töltött be a vállalatnál.

Az LG Electronics további újonnan kinevezett felsővezetői: digitális kijelzők divízió élére Simon Kang, vezérigazgató került, aki korábban a koreai üzletekért felelős sales- és marketingvezető volt, a mobilkommunikációs részleget a jövőben Skott Ahn vezérigazgató vezeti majd, az új pénzügyi vezető pedig James Jeong lesz, aki korábban a vállalati pénzügyeket irányító csoport vezetője volt. A koreai üzletekért felelős sales és marketing vezető, Waine Park lett.

Kang vezényelte le az LG sikeres márkakép megújítását az Egyesült Államokban, Ahn pedig a mobilkommunikációs terület jeles szakértője. Jeong az LG globális menedzsmentjének eredményes fejlődése köszönhető, míg Park úr az LG Electronics új üzleti fejlesztésein dolgozott. Az LG három új vezetőt nevezett még ki más régiókban: John Herington és Eric Surdej marketingvezetőket az Egyesült Államokban, valamint Dominique Oh-t az európai mobilkommunikációs részleg élére Franciaországban.
Kulcsszavak: LG

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új iparági sztenderd a tűzvédelemben

Folyamatosan bővül azoknak intézményeknek, gyáraknak, logisztikai központoknak a száma, amelyek egyszerűbbé és papírmentessé tették az ellenőrzési, karbantartási folyamatokat és azok dokumentálását egy egyedülálló magyar fejlesztésnek köszönhetően. A szoftvercég innovációja a következő időszakban egyfajta iparági sztenderddé válik a területen, amellyel átláthatóvá, egységesség válnak az ellenőrzések, auditálások folyamata is.

2024. június 25. 17:04

A pénzügyileg legstabilabb vállalatok között a Robot System

A Robot System Kft. mostantól Dun & Bradstreet tanúsítvánnyal rendelkezik, mely a globális üzleti információszolgáltatás és -minősítés vezetőjeként, minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását és üzleti megbízhatóságát értékeli egy folyamatosan ellenőrzött és bizonyított, nemzetközi szakértők által kidolgozott módszertan alapján. Ennek eredményeként került cégünk, a Robot System Kft., a pénzügyileg legstabilabb vállalatok közé.

2024. június 25. 09:56

A mesterséges intelligencia bevezetésekor a vezérigazgatóknak kell az élen járni

A vezérigazgatóknak minden tekintetben az élen kell járniuk, akkor is, amikor a generatív mesterséges intelligencia bevezetéséről van szó. A felelősség ebben az esetben is a szervezet vezetőségét terheli, akiknek üzleti sikeresség érdekében fontos tényezőket kell mérlegelniük a bevezetés során.

2024. június 24. 18:20

Bemutatják, mit kell tudni a skizofrén marketing korszakáról

A Marketing Summit témái idén az európai nemzeti marketingszövetségeket tömörítő European Marketing Confederation által jegyzett European Marketing Agenda pilléreire épülnek. A szakma elismert hazai és nemzetközi szakértői a legújabb marketing, kommunikációs és üzleti trendek, illetve kihívások sikeres megválaszolásán túl a technológiai és AI megoldások eredményes implementációjára is kitérnek majd az eseményen. A Summit Díjátadó Est keretében pedig öt szakmai díj elismeréseit adják át majd a reggeltől késő estig tartó rendezvényen, amelyet szeptember 19-én, a MÜPA-ban tartanak.

2024. június 24. 14:58

A felújított ABB-robotok ragyogó kilátásokat kínálnak a német motorkerékpár-gyártónak

Csillogó tankok, fényes rugóstagok, polírozott króm és porszórásos felületek – a motorkerékpárok esetében elengedhetetlen a vonzó megjelenés. Az egyik német motorkerékpár-gyártónál az ABB robotjai dolgoznak keményen azért, hogy elérjék a járműveknél a kívánt fényezést. Helyüket azonban 8 évnyi fáradhatatlan munka után felújított robotok veszik át. 

2024. június 24. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40