Saját azonosító hardver PayPal-hoz

Kiss Ádám Zoltán, 2007. január 16. 07:35
Talán nyugodtan elmondható, hogy a PayPal a vártnál is nagyobb sikert hozott az internetes pénzügyi tranzakciók körében, így idejét érezte a cég, hogy kiadjon egy saját jelszógenerálót, mint a nagyok.
A PayPal sikerét, mint ismeretes többek között eBay kötődése alapozta meg, de hatása jóval túlmutat az online aukciós cég egyébként nem is olyan szűk határain. A rendszer fontos eleme, hogy a vásárlóknak ingyenes és gyors a használata, és nem szolgáltatja ki közvetlenül banki adatainkat. Éppen ezt a biztonságérzetet szeretné tovább növelni a vállalat a banki kódgenerálókhoz hasonló kis hardverével. A rövid létezése alatt többször pórul járt PayPal ezúttal nem szoftveres megoldással, hanem hardverrel próbálkozik. A bankoknál már bevált megoldás lényege, hogy a kis készülék 30 másodpercenként új hat számjegyű jelszót generál, mely értelemszerűen a következő jelszó megérkezéséig, tehát fél percig él. A jelszó a jelenleg is használatos belépőkód és felhasználónév mellett működőképes, ez a három azonosító vélhetően már megfelelő biztonsági szintet garantál. A kis szerkezet ára mindössze 5 dollár lesz, ez nem nagy összeg 123 millió PayPal előfizető nyugalmáért, az üzleti felhasználók ráadásul ingyenesen megkaphatják.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50