Iron Mountain Kft.: piacvezető a kiszervezett iratkezelésben/tárolásban

Kovács Attila, 2007. február 27. 14:25
Húsz százalékos forgalombővüléssel nettó értékesítési árbevételének 1,4 milliárd forintra növelését tervezi 2007-ben az irat- és adatkezelésben piacvezető Iron Mountain Kft.(korábban Docu Guard Kft.).
A bejelentést az amerikai cég 12 éve a hazánkban tevékenykedő leányvállalatának mai első (!) sajtótájékoztatóján Gilvesy Róbert, az Iron Mountain közép-európai és egyben magyarországi vállalatának ügyvezető igazgatója tette. Gilvesy hangsúlyozta: az Iron Mountain, a kiszervezett információ-védelem és -tárolás globális piacvezető szolgáltatója tovább terjeszkedik Közép-Európában, ahol óriási lehetőséget lát piaci jelenlétének fokozására. A cég által nyújtott szolgáltatások (doku- és iratkezelés/menedzsment kiszervezése stb.) iránt a régióban folyamatosan növekszik az igény. Az Iron Mountain Kft. azt tervezi, hogy 2007-ben 25 százalékkal, 2400 m˛-rel növeli dokumentumraktárainak területét, 25 százalékkal a foglalkoztatottak létszámát és 250 ezerrel az iratok tárolására szolgáló szabványdobozok mennyiségét. Saját termékfejlesztések eredményeként a vállalat az idén vezeti be a magyar piacon már meglévő és eredményes digitális adatvédelemhez fűződő digitális archívum szolgáltatásait és nagy volumenű szkennelési projektet is indít.

A dokumentum-menedzsmenttel szemben támasztott követelmények Magyarországon is folyamatosan változnak. Ezért alapvető fontosságú az üzleti szervezetek számára, hogy olyan szolgáltatót válasszanak, amely a legapróbb részletekig tisztában van a legújabb jogi megfelelőségi szabályozásokkal. Ha egy üzleti vállalkozás ugyanolyan módon tárolja adatait, mint néhány évvel ezelőtt, ez biztos jele annak, hogy szüksége van egy alapos dokumentum-menedzsment vizsgálatra, és fontolóra kell vennie egy hatékony dokumentum-menedzsment program felállítását.

Az Iron Mountain Europe az Iron Mountain Incorporated leányvállalata, amely az információvédelem és -tárolás globális vezető szolgáltatója. Az Iron Mountain Europe a kontinens 18 országában, 56 piacon nyújt magas szintű szolgáltatást.

A Prím Online kérdésére a kft. vezetője azt válaszolta, hogy 2006-ban az árbevétel mintegy 75-80%-a származott papír alapú iratok, dokumentumok kezelésével, tárolásával kapcsolatos kiszervezésekből. Más kérdésre adott válasz: a hazai ügyfélkör döntő része a Figyelő Top 200 közül kerül ki (bankok, biztosítók, jogi irodák, konzultáns cégek közül, de a kormányzati, illetve önkormányzati szervezetek közül nem).

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52