Vezeték nélküli helymeghatározó megoldás a Cisco-tól

forrás Prim Online, 2007. március 1. 16:23
A Cisco Wi-Fi Asset Tracking eszköznyilvántartó megoldás javítja az eszközök kihasználtságát és a működési hatékonyságot a magas munka- és eszközigényű gyártó vállalatoknál
A Cisco új eszköznyilvántartó megoldása az iparvállalatok és gyártócégek igényeit figyelembe véve került kialakításra. Alkalmazásával javítható az eszközök kihasználtsága, csökkennek a költségek, javul a működési hatékonyság. A gyártásnál felhasznált ipari eszközök elkeveredése – gondoljunk csak a hordozható szerszámkészletekre, gépekre, alkatrészekre, vagy az éppen a gyártósoron lévő leltári eszközökre – esetenként akár több milliós költséget is okozhat a vállalatoknak. A Cisco Wi-Fi (vezeték nélküli) eszköznyilvántartó megoldásának alkalmazásával a gyártók valós időben nyomon követhetik a nagy értékű eszközök meglétét és helyét.

A Cisco Wi-Fi Asset Tracking megoldása a Cisco 2700-as sorozatú vezeték nélküli helymeghatározó készülékéből, a Cisco vezeték nélküli vezérlőrendszerből (WCS), a hozzáférésipont-protokollvezérlőből, a Cisco Aironet hozzáférési pontokból, az AeroScout Wi-Fi alapú aktív RFID címkékből és az AeroScout MobileView szoftverből áll. Ezek a komponensek átfogó rádiófrekvenciás helymeghatározó architektúrát alkotnak.

Néhány példa a vezeték nélküli eszköznyilvántartás iparági alkalmazásaira:

Autógyártás – az autóiparban nagy értékű szerszámokat és alkatrészeket kell nyomon követni a jármű összeszerelése során. Bármelyik hiányzó vagy elkeveredett eszköz vagy alkatrész késedelmet, magas költségeket és minőségi problémákat okozhat.
Bányászat – a biztonságnak a bányászatban kiemelkedő jelentősége van. A robbanásveszélyes környezetben is használható RFID címkék és a vezeték nélküli technológia használatával a bányászati vállalatok nyomon követhetik a föld alatt dolgozó bányászokat és az ott használt munkaeszközöket, azaz minden időpontban tisztában lehetnek a bánya valamennyi eszköze és a dolgozók elhelyezkedésével.
Félvezetőgyártás – a félvezetőiparban a drága alapanyagok és berendezések folyamatos szemmel tartása alapvető fontosságú a költségek leszorításához és a minőség biztosításához. A gyártás alatt lévő anyagok helyének valós idejű meghatározása javítja a gyártóeszközök kihasználtságát, munkaerőköltséget takarít meg és növeli az átbocsátó-képességet. Az alkatrészek, alapanyagok raktárpolc pontosságú meghatározása hozzásegíti a félvezetőgyárakat, hogy minimálisra csökkentsék a hulladék mennyiségét és növeljék a késztermék mennyiségét.

Repülőgépgyártás - ebben az iparágban a költséges rendszerek, részegységek, berendezések és alapanyagok egyedülálló halmazát kell nyomon követni, hogy a projekteket időben és a költségvetési kereten belül be lehessen fejezni. Az elkeveredett alkatrészek az összeszerelés leállását okozhatják, ami kihathat a munkaerő költségeire, a gyártóberendezések kihasználtságára és a ciklusidőre. A késedelmes szállítás pedig magas kötbérfizetési kötelezettséggel terhelheti a gyárakat.
Kulcsszavak: Cisco Wi-Fi ügyvitel

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09