Az MPAA pellengérre állítja a legaktívabb fájlcserélő egyetemeket

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 3. 18:15
Az Amerikai Filmszövetség (MPAA) a zeneiparhoz hasonlóan a napokban közzétette az Egyesült Államok legaktívabb fájlcserélő egyetemeit tartalmazó toplistáját, mintegy közszemlére téve a neves intézményeket.
A lemezkiadók néhány héttel ezelőtt indítottak hadjáratot az olyan diákok ellen, akik a kollégiumokból rendszeresen illegális tartalmakat töltenek le számítógépeikre és azokat egymás között terjesztik. Most az MPAA is fellép a jogsértők ellen, és a felsőoktatási intézmények rendszergazdáival karöltve próbálnak meg gátat szabni a kalózmásolatok terjedésének. Az Amerikai Filmszövetség képviselőinek a becslése szerint csakis az egyetemisták illegális tevékenysége miatt éves szinten hozzávetőlegesen félmilliárd dolláros káruk származik. Első lépésként az MPAA egy olyan listát hozott nyilvánosságra, amelyre azon egyetemek kerültek fel, amelyek diákjai a leginkább használják a különböző torrent oldalakat. Az aranyérmet a Columbia nyerte el, aholis közel 1200 aktív fájlcserélőt mértek be a filmszövetség munkatársai.

A teljes lista:

Kulcsszavak: MPAA filecserebere jog

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az OMV kiskereskedelmi hálózatának arculata új megjelenést kap Közép-Kelet-Európában

Az OMV egy újabb lépést tett a cég átalakulásának útján: a vállalat az elkövetkező három évben hét országban, Magyarország mellett Ausztriában, Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Bulgáriában és Szerbiában is bevezeti az új arculatát. A stratégia célja, hogy hozzájáruljon egy olyan világ megteremtéséhez, amelyben a fenntartható energia, a fenntartható mobilitás és a fenntartható életmód mindenki számára valósággá válhat. 

2024. június 17. 13:20

K&H: Adatvédelem szintjén csak kevesen értenek az AI-hoz

Egyre több cég alkalmazza a mesterséges intelligenciát, de kevesen mondhatják el, hogy tisztában vannak azzal, hogy milyen hazai és nemzetközi, pénzügyi, felügyeleti és adatvédelmi szabályokat szükséges betartaniuk és hogyan alakíthatnak ki egy biztonságos, felkészült környezetet egy AI projekt megvalósulásakor. 

2024. június 17. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30