Itt az első iPod-vírus

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 5. 22:44
A Kaspersky Lab munkatársai a mai napon bejelentették, hogy felfedezték az első olyan kártevőt, amely alkalmas az iPod zenelejátszó készülékek megfertőzésére.
Az orosz biztonságspecialisták a Podloso nevet adták a vírusnak, amely a proof-of concept kategóriába tartozik. Az efféle kártevőkkel a hackerek saját tehetségüket akarják bizonyítani, hogy tudnak olyan kódokat írni, amelyek egy új platformon is képesek futni. A szakemberek elmondták, hogy éppen ezért a Podloso sem jelent komoly veszélyt az iPod-tulajdonosokra , ugyanis nem vértezték azt fel kárt okozó funkciókkal.

Jó hír még, hogy a program csupán iPodLinux-környezetben működik, ami nem az Apple által előtelepített operációs rendszer, hanem egy nyílt forráskódú disztribúció, amelyet azért fejlesztett ki egy önkéntes programozó csapat, hogy más formátumokat is le lehessen játszani a készülékkel.

Mindent összevetve a Kaspersky Lab specialistái kijelentették, hogy a Podloso ugyan nem veszélyes, ám rámutat arra, hogy az iPod-felhasználók sincsenek teljes biztonságban, és a későbbiekben akár ennél jóval komolyabb kártevők is felüthetik a fejüket.
Kulcsszavak: vírus security iPod

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: harc az alattomos támadások ellen

A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online tájékozódást és ügyintézést. Az eszközökön tárolt érzékeny adatok védelme azonban fokozott óvintézkedéseket igényel minden tulajdonostól.

2024. július 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01