Az olasz távközlőért többen készek harcolni

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 10. 09:02
Az olasz állam ugyan állítólag szeretné a saját kezében tudni, de távközlési vállalatát, a Telecom Italiát, illetve az azt részben birtokló holdingvállalatot, az Olimpia céget több távközlési cég szeretné bekebelezni. Az egyik versengő csoport a francia France Télécom és a spanyol Telefonica együttese, a másik az amerikai AT&T és a mexikói America Movil.
A harcban az utóbbi esélye azért jelentős, mert az Olimpia céget 80 százalékban és rajta keresztül a Telecom Italiát 18 százalékban birtokló Pirelli konszern kizárólag tárgyalásokat kezdeményezett velük az Olimpia bizonyos részének eladásáról. A két vetélkedő, azaz a francia-spanyol és az amerikai-mexikói távközlési csoport a The Wall Street Journal értesülése szerint egyaránt részvényenkénti 2,82 eurós árat ígért a Telecom Italia-ra, leszámítva annak adósságait. Az olasz sajtó azonban egyelőre azzal foglalkozik, egyáltalán milyen mértékben lenne megengedhető külföldiek beszállása a nemzet vezető távközlési vállalatába. Az olasz kormányzat eszerint inkább az amerikai-mexikói hódítóval szemben táplál ellenérzéseket.
Kulcsszavak: +céginfo Telecom Italia

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59