A Telecom Italia legújabb kérője a spanyol Telefónica

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 13. 08:43
Az olasz Corriere della Sera lap értesülése szerint a spanyol Telefónica távközlési konszern ajánlatot készül tenni a Telecom Italia társaságot ellenőrző Olimpia holding többségi részesedésére 3,00 eurós árfolyamon.
Az Olimpia anyavállalata a Pirelli el kívánja adni 80 százalékos tulajdonrészét. Az Olimpia megvásárlása gyakorlatilag a Telecom Italia feletti ellenőrzés megszerzését jelenti, mivel a holding 18 százalékos részesedéssel rendelkezik az olasz távközlési konszernben. Minthogy a fennmaradó részvényhányad kisbefektetők kezében van, a "kisebbségi" pakett is elegendő a társaság irányításához.

Az amerikai AT&T és mexikói Amercia Movil távközlési konszernek - amelyekkel a Pirelli exkluzív tágyalásokat folytatott - 2,82 eurós árfolyamon tettek ajánlatot.

A Telefónica vizsgálja közös ajánlattétel lehetőségét az olasz Intesa Sanpaolo és Mediobanca pénzintézetekkel. Az ajánlat megtételére feltehetőleg csak április 30-at követően kerül sor, miután lezárult a Pirelli és az amerikai-mexikói csoport között folyó tárgyalások első menete.

Az olasz kormány számos tagja igyekszik megakadályozni a legnagyobb olasz távközlési konszern külföldi kézbe kerülését. A társaság vezetékes- és mobiltelefon, valamint szélessávú internetes szolgáltatásokat nyújt Olaszországban, de érdekeltségei vannak még Brazíliában, Hollandiában, Németországban és Franciaországban is.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59