6 ország, 90 cég: XAPT szerződés Microsoft Dynamics AX-re

forrás Prim Online, 2007. április 26. 10:43
A TriGránit-Dipol-Euroinvest cégcsoport szerződést kötött az XAPT-tal Microsoft Dynamics AX-alapú integrált vállalatirányítási rendszer megvalósítására. A hat országra kiterjedő cégcsoport 90 leányvállalata a meglevő szigetrendszereket kiváltva, de a bevált üzleti folyamatokat megtartva 2009-re az összes ügyviteli és pénzügyi feladatát új alapokra helyezi.
A Demján Sándor által alapított, ezideig másfélmilliárd euro értékű ingatlanfejlesztést megvalósító (Westend City Center, Pólus Center, Bank Center, Millenium Tower I, II – Pozsony, Művészetek Palotája, Nemzeti Színház) TriGránit cégcsoport heterogén üzleti rendszereinek kiváltására keresett integrált informatikai megoldást. A versenyben a Microsoft Dynamics AX az építőiparban tradicionálisnak számító megoldásokkal szemben nyert, mert az AX biztosította azt a rugalmasságot, amivel a jövőbeli rendszer a cégcsoport hosszú évek óta jól működő, versenyelőnyt biztosító folyamataihoz igazítható.

A TriGránit és az XAPT Hungary vezetői számos vállalatirányítási modulra, több projektfázisra és országra kiterjedő szerződést írták alá. A Microsoft Dynamics AX-alapú rendszer a cégcsoport összesen 90 hazai és külföldi leányvállalatának teljes ügyvitelét fogja át, mintegy 180 egyidejű felhasználó használhatja majd, és több mint 300 lesz azon munkatársak száma, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a rendszerrel.

A projekt első célja kiváltani a meglévő szigetrendszereket és egységes platformra helyezni a pénzügyi-ügyviteli folyamatokat. Ez biztosítja a belső információk hatékonyabb rendelkezésre állását elsősorban a pénzügyi, számviteli és kontrolling területeken. További feladat a munkafolyamatok egységes, jelenleginél hatékonyabb támogatása. A bevezetés első fázisában az alapvető gazdasági folyamatok lefedése történik meg Magyarországon és egy kiválasztott külföldi országban, ezt követi a kialakított folyamatok és rendszer kiterjesztése a többi országra, míg ezzel párhuzamosan zajlik a harmadik fázis, azaz a speciális funkciók kialakítása az első fázis két országában, amit szintén a roll-out követ, negyedik fázisként. A tervek szerint a rendszer Magyarországon kívül további hat közép-kelet európai országra terjed ki, és 2009-ben ér véget a projekt. Fő területei a pénzügy-számvitel, ingatlanfejlesztési projektek tervezése és kivitelezése, az elkészült ingatlan üzemeltetése és bérbeadása, a cash flow nyomonkövetése, a szerződések nyilvántartása, az összes területet átfogó controlling rendszer.

A megoldás alapja a Micrsosoft Dynamics AX rendszer standard funkcionalitása, amit kiegészít a Dynamics AX Európa más területein már számos helyen működő ingatlanfejlesztési és ingatlangazdálkodási iparági modulrendszere és az XAPT ezen iparágra kifejlesztett speciális megoldásai.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17