USB flash-eszközök akár teljes felhasználói profilok hordozásához

Milkovits Gábor, 2007. május 12. 13:01
A Microsoft és a SanDisk bejelentették, hogy olyan újfajta, következő generációs USB flash memóriaeszközöket hoznak forgalomba, amelyek alkalmasak lesznek akár teljes személyes felhasználói profilok hordozására.
Az új USB flash-eszközökhöz kézenfekvő módon a SanDisk biztosítja majd a hardvert, a Microsoft pedig a szoftveralkalmazások nagy részét. A termékek a jelenleg használatban lévő, és igen sikeres U3 platformúakat váltják majd, és egyik fő újításuk a TrustedFlash biztonsági technológia integrálása lesz. A TrustedFlash támogatja a fejlesztés egyik leglényegesebb elemének számító alkalmazást, nevezetesen azt, hogy az eszközökkel nemcsak hordozni, hanem biztonságosan használni is lehessen a személyes profilokat bármilyen XP-, vagy Vista-alapú PC-n, ide értve a megszokott kezelőfelületet, illetve olyan alkalmazásokat, mint például az otthoni e-mail kliens. A technológia révén elvileg biztos, hogy a felhasználó nem visz magával vírust az általa használt idegen gépről, és nem is hagy rajta saját személyes adatokat.

A két cég közös sajtóközleménye szerint az új USB flash memóriaeszközök jövő év második felében kerülnek forgalomba. A Microsoft más gyártók számára is elérhetővé kívánja tenni a szoftvertechnológiát, míg a hardverkomponens licenc-ügyeit egy közös SanDisk-Microsoft cég fogja intézni, a bevételeken pedig megosztoznak. A SanDisk ugyanakkor továbbra is együttműködik az M-systems-el az U3 technológiát illetően, és támogatja a régebbi platformot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35