USB flash-eszközök akár teljes felhasználói profilok hordozásához

Milkovits Gábor, 2007. május 12. 13:01
A Microsoft és a SanDisk bejelentették, hogy olyan újfajta, következő generációs USB flash memóriaeszközöket hoznak forgalomba, amelyek alkalmasak lesznek akár teljes személyes felhasználói profilok hordozására.
Az új USB flash-eszközökhöz kézenfekvő módon a SanDisk biztosítja majd a hardvert, a Microsoft pedig a szoftveralkalmazások nagy részét. A termékek a jelenleg használatban lévő, és igen sikeres U3 platformúakat váltják majd, és egyik fő újításuk a TrustedFlash biztonsági technológia integrálása lesz. A TrustedFlash támogatja a fejlesztés egyik leglényegesebb elemének számító alkalmazást, nevezetesen azt, hogy az eszközökkel nemcsak hordozni, hanem biztonságosan használni is lehessen a személyes profilokat bármilyen XP-, vagy Vista-alapú PC-n, ide értve a megszokott kezelőfelületet, illetve olyan alkalmazásokat, mint például az otthoni e-mail kliens. A technológia révén elvileg biztos, hogy a felhasználó nem visz magával vírust az általa használt idegen gépről, és nem is hagy rajta saját személyes adatokat.

A két cég közös sajtóközleménye szerint az új USB flash memóriaeszközök jövő év második felében kerülnek forgalomba. A Microsoft más gyártók számára is elérhetővé kívánja tenni a szoftvertechnológiát, míg a hardverkomponens licenc-ügyeit egy közös SanDisk-Microsoft cég fogja intézni, a bevételeken pedig megosztoznak. A SanDisk ugyanakkor továbbra is együttműködik az M-systems-el az U3 technológiát illetően, és támogatja a régebbi platformot.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Íme a legátfogóbb kisokos szünetmentes tápegység vásárlásához!

Még soha nem voltunk ennyire ráutalva az elektronikus eszközeinkre a digitalizáció korában. A folyamatos, szünetmentes áramellátás elengedhetetlen az otthoni munkavégzéshez és az online tanuláshoz éppúgy, mint a videójátékokhoz. 

2024. július 19. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59