Egymás plazma paneljeit kínálja a Matsushita és a Hitachi

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 24. 18:12
A halódó plazmapiacon összefogott a két nagy gyártó, kölcsönösen beépítik kínálatukba a rivális paneleket.
A plazmatévék piacán elég baljós jövőt jósolnak a szakértők, a folyamatosan eső árak mellett az LCD technológia egyre nagyobb méretű, és egyre olcsóbb készülékeket kínál. Az idővel jelentkező élességproblémák kiküszöbölése sem halad a megfelelő tempóban, ráadásul a megbízható LCD sorra dönt i meg saját korlátait. A trendek tehát nem a plazmának kedveznek, és erre reagálva a nagy gyártók sorra szállnak ki az üzletből, nem rég a Sony és a Philips teljesen kilépett a piacról, majd a második legnagyobb gyártó, az LG is bezárta egyik üzemét és jelentősen csökkentette gyártását.

Most a két korábbi rivális, a Matsushita és a Hitachi kezdett mentőakcióba. Plazmaérdekeltségeik fenntartása érdekében szövetségre léptek, és egymás paneljeit beépítik mindkét vállalat kínálatába. A lépés egyértelműen a költségek visszaszorítására irányul, szeretnék együttesen felvenni a versenyt az LCD-árakkal, ahelyett, hogy minkét még állva maradt rivális lassan megszüntesse termelését. A képlet egyszerű, az LCD tévék eladásai 54 százalékkal 13,6 milliárd dollárra nőttek, míg a plazma készülékeknél 9 százalékos csökkenés mellett 3,6 milliárdos volt a forgalom.
Kulcsszavak: monitor Hitachi Matsushita

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tudjuk, hogy kritikus a jelszavak cseréje, de mégsem tesszük meg

Egy friss felmérés szerint bár a lakosság háromnegyede gondolja úgy, hogy meg kell változtatni bizonyos időközönként az online felületeken használt jelszavakat, egyharmaduk nem teszi ezt meg. Sőt, az internetes vásárlók ötöde minden felületen ugyanazt a belépési azonosítót használja. A biztonságos internethasználathoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ilyen alapvető adatvédelmi beállításokkal. Éppen ezért az OTP Mobil egy edukatív, online információs kampányt indított, melyben gyakorlati, egyszerűen alkalmazható tanácsokkal, tippekkel látja el az internetezőket. 

2024. április 12. 10:19

A Thermaltake bemutatja az új léghűtő termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette az ASTRIA 200/400/600 ARGB Sync CPU-hűtőit. Imádkoztál vagy kérted már azt a csillagoktól, hogy megtaláld az ideális léghűtést? Az ASTRIA ARGB sorozat az a bizonyos! Ez egy vadonatúj léghűtés sorozat, melynek felső borításán ragyogó meteorzápor fényeffektek láthatók, ami tökéletesen passzol az elegáns, tetőtől-talpig fekete kialakításhoz, és tényleg úgy néz ki, mint egy igazi meteorzápor egy csillagfényes éjszakán. Ráadásul az ASTRIA ARGB sorozat továbbfejlesztett CT120 ARGB-ventilátorokkal érkezik, amelyek megnövelt légáramlást biztosítanak csúcskategóriás CPU-id hűtéséhez.

2024. április 11. 13:14

Az Epson bemutatja a hőmentes állófejes tintasugaras nyomtatás legújabb fejlesztését

Az Epson folytatta azt a törekvését, hogy irodai nyomtatócsaládjában hő nélküli tintasugaras technológiát vezessen be, és bemutatta az AM-C400 és AM-C550 MFP-ket, hogy fejlett megoldásokat nyújtson az A4-es piac számára. Ezek az új termékek az Epson meglévő állófejes tintasugaras nyomtatóinak minden energiatakarékossági és termelékenységi előnyét kínálják, de kisebb, A4-es formátumban.

2024. április 10. 13:14

Júniusban ismét NEXT 3D additív gyártás konferencia

2024-ben ismét rendkívül színes szakmai programmal és neves előadókkal tűzdelt nappal várja vendégeit a NEXT 3D konferencia. A 3D nyomtatók és 3D szkennerek bevált hazai alkalmazásaira fókuszáló NEXT 3D idén június 4-én kerül megrendezésre. A jegyek értékesítése április 8-án jelentős elővételi kedvezménnyel indult el, így az érdeklődőknek érdemes már most ellátogatni a next3d.hu-ra és lefoglalni helyüket a nemzetközi additív gyártástechnológiai konferenciasorozat hazai állomására.

2024. április 10. 11:40

Különleges ajánlatokkal indult a Xiaomi fesztiválja

Idén is elindul a ma már hagyományosnak számító Xiaomi Fan Festival (XFF) - jelentette be a Xiaomi. Az eseményt minden évben a vállalat alapításának évfordulóján, április 6-án rendezik meg. 

2024. április 4. 19:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09