Szélessávú internetszolgáltatásokban erősít a Vodafone

Kovács Attila, 2007. május 31. 14:30

Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a cég mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy június 1-jétől 40 hazai településen teszik elérhetővé a HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) technológiát. Továbbá a mobilszolgáltató a magyar piacon egyedinek számító Internet Szabadon akciójában havi fix 5000 forintért forgalmi díjmentes internetcsomagot is kínál. A vezérigazgató kiemelte, 2007 végéig a lakosság minimálisan 30%-a számára lesz elérhető a Vodafone egységes HSDPA hálózata.

Prím Online megtudta, hogy a jelenleg a Vodafone kínálatában található négy HSDPA készülék (LG, Nokia, Samsung okostelefonok, ill. Motorola V3-as modell) mellett már júliusban két újabb mobilra is kiterjesztik az elsősorban az otthoni felhasználókat megcélzó szolgáltatást. Beck György szerint 2007-ben tízezres nagyságrendben várnak Vodafone HSDPA szélessávú mobilinternet-előfizetőket.

A Vodafone Magyarország teljes 3G hálózatát HSDPA üzemmódra kapcsolta, így jelenleg Budapesten és környékén, illetve öt vidéki nagyvárosban, Győrött, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon biztosítja a 3,6 Mbit/s-os maximális letöltési és 384 kbit/s-es feltöltési sebességű hozzáférést.

„Eddig a Vodafone Csoport 14 országában vehették igénybe előfizetőink a HSDPA szolgáltatást. Büszkék vagyunk rá, hogy már Magyarországon is elérhetők a Vodafone szélessávú mobilinternet-megoldásai. Számunkra a szolgáltatás minősége és ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb, ennek megfelelően alakítottuk ki stabil, gyors és megbízható hálózatunkat, illetve tudunk előfizetőinknek széles készülék- és csomagválasztékot kínálni.” – mondta a sajtótájékoztatón Beck György.

Az Internet Szabadon akció keretében kétéves hűségnyilatkozattal igénybe vehető csomag havi díja 5000 forint, de az első hónap díjmentes. Az internetkapcsolathoz szükséges eszközök mindössze 1 forintért vásárolhatók meg. További újdonságnak számít, hogy az ügyfél három munkanapon belül visszaviheti a készüléket a vásárlás helyszínére, és minden további kötelezettség nélkül lemondhatja a szolgáltatást, amennyiben az valamiért nem nyerte el tetszését. Az akció igazi különlegessége, hogy az 5000 forint havidíjon felül nem számol fel forgalomdíjat a szolgáltató és nincsen adatmennyiségi megkötés sem, az egyetlen kikötés, hogy a fájlcserélő alkalmazások használata esetén az összforgalom nem haladhatja meg a havi 5 GB-t. Ezen kívül azonban tetszőleges mennyiségű e-mail küldhető és fogadható, tetszőleges számú weboldal látogatható meg, akár zenéket, képeket vagy filmeket is letöltve. Az internetes telefon, videotelefon és on-line tv is szabadon használható. Szintén nincs korlát a vállalati hálózatok távoli elérésének adatforgalmával kapcsolatban sem.

Az akciós csomag mellett forgalmi szokásaiknak megfelelően a havidíjas előfizetők 4 opció és 3 tarifa közül választhatnak, a feltöltőkártyás ügyfelek pedig 3 opciót rendelhetnek meg. Az opciókkal a meglévő Vodafone előfizetés egészíthető ki egy internetes csomaggal. A külön tarifacsomagok ára magába foglalja a SIM kártya költségét is. A Vodafone Start csak opcióként érhető el, azaz már meglévő havidíjas előfizetéshez igényelhető. Azoknak ajánlott, akik az internetet főleg nagy fájlok nélküli e-mailezésre és alkalomszerű szörfözésre vagy WAP-ozásra használják.

A Vodafone Internet 200 Plusz, fix havidíjas csomag tarifaként és opcióként is igénybe vehető. A havidíjban foglalt 200 MB forgalom körülbelül fedezi a napi egyszeri internet szörfözés és elektronikus levelezés forgalmi igényét.

A Vodafone Internet 5GB opció és tarifa azoknak lesz megfelelő választás, akik napi egyszeri alkalomnál gyakrabban interneteznek és adatokat is letöltenek. Az igazi internetfüggőknek javasolt a Vodafone Internet 10GB csomagja, hiszen 10 GB adatforgalomig 10 000 forint a havidíj.

A Vodafone magyar leányvállalata jelenleg egy Huawei E220 típusú USB modemet forgalmaz, amely egyaránt csatlakoztatható PC-khez és laptopokhoz, 3,6 Mbit/s maximális letöltési sebességet biztosítva. Emellett kétfajta adatkártya közül választhatnak az ügyfelek. A VMC HSDPA E620 adatkártya maximális letöltési sebessége 1,8 Mbit/s, a VMC HSDPA E630 maximális sebessége 3,6 Mbit/s.
Jelenleg négy HSDPA telefon kapható a Vodafone-nál, a Motorola V3xx, az LG KU970, a Nokia N95 és a Samsung i600, június végén azonban újabb két telefonnal bővül a portfolió. Bármely HSDPA telefon használható modemként, bluetooth vagy kábel segítségével a számítógéphez kapcsolva. Emellett a mobilkészülékeken is lehetőség nyílik a szélessávú internetezésre, használatukkal a Vodafone live! tartalmak is lényegesen gyorsabban érhetőek el.

Kulcsszavak: Vodafone-hu UMTS

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem csak régi mobilt keresnek a magyarok a Rejoy.hu-nál

A nyaralási szezon és az iskolai tanév vége közeledtével itthon is átalakultak az felújított eszközök piacának trendjei a Rejoynál. A legújabb Apple-készülék, a tavaly szeptemberben debütált iPhone 15 nem csupán elérhetőa cég kínálatában, de májusra pedig már a harmadik legnépszerűbb készülék volt a magyar vásárlók körében. Ezzel szemben eladásra főleg három-öt éves iPhone-okat, illetve két-öt éves, Androidot futtató Samsung készülékeket küldenek be az ügyfelek, tavasz óta pedig a csupán kétéves Samsung Galaxy S22 Ultra csúcsmodellből is nagy számban érkeznek eladó példányok.

2024. június 20. 10:01

06.20-án korlátlan belföldi mobilnet a Yetteltől

A Yettel célja, hogy ügyfelei szabadon és gondtalanul tesztelhessék a korlátlan mobilnet-élményt, ezért a mobiltársaság hivatalos előhívó számával azonos dátumon, 06.20-án egy napra lekapcsolja az adatforgalmi számlálókat és korlátlan, díjmentes belföldi mobilinternettel lepi meg ügyfeleit.

2024. június 18. 19:26

Olimpia, ahogy korábban még nem láthattuk

A Samsung, az olimpiai és paralimpiai játékok nemzetközi partnereként bejelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és az Olympic Broadcasting Serviceszel (OBS) együttműködve új szintre emeli a 2024-es párizsi olimpia közvetítését, friss élményt nyújtva a tévénézőknek és a szurkolóknak. A különleges, maguk nemében eddig példa nélküli felvételek, amelyeket a Samsung Galaxy S24 Ultra készülékkel rögzítenek és osztanak meg, fontos szerepet játszanak majd abban, hogy a Szajna folyón zajló történelmi nyitóünnepségét és az olimpiai játékok vitorlásversenyeit egészen új szemszögből láthassuk.

2024. június 18. 16:24

Sandberg mobilkiegészítők a nyaraláshoz

Manapság egyre több okoskészüléket használunk, melyek töltéséhez külön adapterekre és kábelekre van szükségünk. Ez leginkább utazás során jelenthet problémát, hiszen a töltőadapterek meglepően sok helyet tudnak elfoglalni egy táskában, nem beszélve a laptoptöltők méretéről. A Sandberg ezekre a nehézségekre igyekszik két megoldást is kínálni nagy teljesítményű, kompakt töltőadapterével és 3 az 1-ben vezeték nélküli hordozható töltőjével.

2024. június 17. 18:54

Az eMAG és a Rejoy elindítja az Easy Buyback programot

Mivel a legnépszerűbb mobiltelefonok átlagára az elmúlt négy évben megduplázódott, az eMAG a Rejoy.hu-val közösen kialakított, teljes mértékben online igénybe vehető Easy BuyBack programon keresztül az eMAG vásárlói régi telefonjuk eladásából származó extra pénzt is beforgathatják új okostelefonjuk megvásárlásába. 

2024. június 14. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02