HP Magyarország: megérkeztek az Edgeline technológiát alkalmazó többfunkciós eszközök

forrás Prim Online, 2007. május 31. 14:57

Magyarországra érkeztek a HP Edgeline technológiát alkalmazó többfunkciós eszközei. A HP CM8060/CM8050 rendszerek ötvözik a lézer- és tintasugaras technológia előnyeit.

A HP 1,4 milliárd dolláros beruházással kifejlesztett skálázható nyomtatási technológiája (Scalable Print Technology) több fúvókát tartalmazó, nagyobb nyomtatófejek tervezését teszi lehetővé. Ennek nyomán fejlesztették ki a HP Edgeline megoldást, amely az oldal egész szélességét lefedő nyomtatófejekkel dolgozik. Mivel ennél a technológiánál a nyomtatófejek helyett a papír mozog, a gép gyorsabban, élesebben és élénkebb színhatással nyomtat.

A HP Edgeline technológia mellett a HP Vivera irodai tinták is hozzájárulnak a teljesítményhez és nyomatminőséghez. A kimondottan HP Edgeline technológiához tervezett tinták gyorsan áthaladnak a rendszeren, rövid időn belül száradnak, és lézerminőségű nyomatókat produkálnak. A komplett rendszer használata minden sebességnél garantálja a valósághű színeket és az éles szöveget. A HP új tintáival és kötőanyagaival évtizedekre archiválható, vízálló nyomatok készíthetők. A HP CM8060/CM8050 színes MFP-ivel készített anyagok nem savasak, gyorsan száradnak és vízállóak – tartósságuk és minőségük minden céges igényt kielégít.

Az automatikus nyomtatófej-beállítást és a beágyazott sűrűségmérővel színkalibrációt is végző, zárt hurkú rendszer maximális színegyezést, és minden nyomtatási feladatnál egységes színminőséget biztosít.

A HP CM8060 színes MFP akár 60 fekete-fehér vagy 50 színes, a HP CM8050 átlagosan 50 fekete-fehér vagy 40 színes oldallal készül el percenként. Külön említést érdemel, hogy a HP CM8060/8050 rendszerek mindegyike 12 másodperc alatt elkészül az első oldallal (készenléti üzemmódból éledve).

Az 1,6 GHz-es Intel Pentium M-730 processzorral, 1 GB RAM memóriával és nagy teljesítményű HP Jetdirect Fast Ethernet beágyazott nyomtatószerverrel ellátott HP CM8060/CM8050 színes MFP-k maximális átviteli sebessége 1 GB/s. Mindkét rendszer gyors feldolgozásra készült és lehetővé teszi, hogy a felhasználó rövid időn belül visszatérjen a nyomtatási feladat alkalmazásába. Így a produktivitás és a munka hatékonysága is javul.

A HP CM8060/CM8050 színes MFP-k maximális élettartama 8 év, havi 20 ezer oldalas terhelés mellett.

A biztonságos nyomtatási és képalkotási környezetet nyújtó MFP-k védik a hálózaton továbbított kritikus adatokat, és különféle eszközökkel, illetve ellenőrző listákkal egyszerűsítik a proaktív üzletvitelt:

  • A Private Printing funkció a dokumentumok védelme érdekében csak azután nyomtatja ki a kényes dokumentumokat, hogy a felhasználó az eszköz kezelőpaneljén megadta négy számjegyű azonosítókódját (PIN).
  • A HP Jetdirect beágyazott nyomtatószerver sokféle szabványos és megbízható biztonsági protokollt támogat (pl. 802.1x vezetékes hálózatokhoz, SNMPv3 és HTTPS, Secure IPP (IPP-S) és IPsec.3)
  • A HP Web Jetadmin jelentéskészítő bővítőmodul (Report Generation Plug-in) feladat, felhasználó, eszköz vagy alkalmazás szerint nyomon követi az egyes nyomtatók és MFP-k használati trendjeit.
  • A beépített helyi és hálózati hitelesítés (LDAP, Kerberos) újabb biztonsági réteget képezve segíti a rendszergazdákat az eszközök hozzáférésének szabályozásában. A rendszergazdák bejelentkezéshez köthetik az eszközhasználatot: így korlátozhatják a teljes funkcionalitás, vagy egyes jellemzők (pl. a másolás vagy a dokumentumkézbesítés) használatát.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52