HP Magyarország: megérkeztek az Edgeline technológiát alkalmazó többfunkciós eszközök

forrás Prim Online, 2007. május 31. 14:57

Magyarországra érkeztek a HP Edgeline technológiát alkalmazó többfunkciós eszközei. A HP CM8060/CM8050 rendszerek ötvözik a lézer- és tintasugaras technológia előnyeit.

A HP 1,4 milliárd dolláros beruházással kifejlesztett skálázható nyomtatási technológiája (Scalable Print Technology) több fúvókát tartalmazó, nagyobb nyomtatófejek tervezését teszi lehetővé. Ennek nyomán fejlesztették ki a HP Edgeline megoldást, amely az oldal egész szélességét lefedő nyomtatófejekkel dolgozik. Mivel ennél a technológiánál a nyomtatófejek helyett a papír mozog, a gép gyorsabban, élesebben és élénkebb színhatással nyomtat.

A HP Edgeline technológia mellett a HP Vivera irodai tinták is hozzájárulnak a teljesítményhez és nyomatminőséghez. A kimondottan HP Edgeline technológiához tervezett tinták gyorsan áthaladnak a rendszeren, rövid időn belül száradnak, és lézerminőségű nyomatókat produkálnak. A komplett rendszer használata minden sebességnél garantálja a valósághű színeket és az éles szöveget. A HP új tintáival és kötőanyagaival évtizedekre archiválható, vízálló nyomatok készíthetők. A HP CM8060/CM8050 színes MFP-ivel készített anyagok nem savasak, gyorsan száradnak és vízállóak – tartósságuk és minőségük minden céges igényt kielégít.

Az automatikus nyomtatófej-beállítást és a beágyazott sűrűségmérővel színkalibrációt is végző, zárt hurkú rendszer maximális színegyezést, és minden nyomtatási feladatnál egységes színminőséget biztosít.

A HP CM8060 színes MFP akár 60 fekete-fehér vagy 50 színes, a HP CM8050 átlagosan 50 fekete-fehér vagy 40 színes oldallal készül el percenként. Külön említést érdemel, hogy a HP CM8060/8050 rendszerek mindegyike 12 másodperc alatt elkészül az első oldallal (készenléti üzemmódból éledve).

Az 1,6 GHz-es Intel Pentium M-730 processzorral, 1 GB RAM memóriával és nagy teljesítményű HP Jetdirect Fast Ethernet beágyazott nyomtatószerverrel ellátott HP CM8060/CM8050 színes MFP-k maximális átviteli sebessége 1 GB/s. Mindkét rendszer gyors feldolgozásra készült és lehetővé teszi, hogy a felhasználó rövid időn belül visszatérjen a nyomtatási feladat alkalmazásába. Így a produktivitás és a munka hatékonysága is javul.

A HP CM8060/CM8050 színes MFP-k maximális élettartama 8 év, havi 20 ezer oldalas terhelés mellett.

A biztonságos nyomtatási és képalkotási környezetet nyújtó MFP-k védik a hálózaton továbbított kritikus adatokat, és különféle eszközökkel, illetve ellenőrző listákkal egyszerűsítik a proaktív üzletvitelt:

  • A Private Printing funkció a dokumentumok védelme érdekében csak azután nyomtatja ki a kényes dokumentumokat, hogy a felhasználó az eszköz kezelőpaneljén megadta négy számjegyű azonosítókódját (PIN).
  • A HP Jetdirect beágyazott nyomtatószerver sokféle szabványos és megbízható biztonsági protokollt támogat (pl. 802.1x vezetékes hálózatokhoz, SNMPv3 és HTTPS, Secure IPP (IPP-S) és IPsec.3)
  • A HP Web Jetadmin jelentéskészítő bővítőmodul (Report Generation Plug-in) feladat, felhasználó, eszköz vagy alkalmazás szerint nyomon követi az egyes nyomtatók és MFP-k használati trendjeit.
  • A beépített helyi és hálózati hitelesítés (LDAP, Kerberos) újabb biztonsági réteget képezve segíti a rendszergazdákat az eszközök hozzáférésének szabályozásában. A rendszergazdák bejelentkezéshez köthetik az eszközhasználatot: így korlátozhatják a teljes funkcionalitás, vagy egyes jellemzők (pl. a másolás vagy a dokumentumkézbesítés) használatát.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50