"Virus Bulletin 100%" díjat kapott a VirusBuster Professional

forrás Prim Online, 2007. június 5. 11:39

Mindössze két hónappal linuxos testvére után a Windows XP platformon futó VirusBuster Professional szerzett újabb "VB100" díjat gyártójának. A piacfüggetlen Virus Bulletin magazin kemény tesztjében a rendszer minden vadon terjedő (in the wild, ITW) vírust jelzett, s egyetlen hamis riasztást sem adott.

Három tucat versenytársa között, a Windows XP SP2 platformon futó antivírus termékek összehasonlító vizsgálatában szerepelt kitűnően a VirusBuster Professional, s érdemelte ki ezzel ismét a "VB100" díjat, amely immár a sokadik ilyen elismerés a magyar cég gyűjteményében. A tesztről írt jelentés külön dicséri a szoftver tiszta, logikus felépítését és stabilitását.

A Virus Bulletin (www.virusbtn.com) az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő, független médiuma. A magazin közel egy évtizede végez összehasonlító teszteket, s vizsgálja különböző kategóriákban az antivírus termékeket. Először 1998-ban adták ki a "VB100" díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött.

Csak olyan rendszer kaphatja meg a "VB100" elismerést, amely minden vadon terjedő vírust felismer felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, ám tiszta állományokon futtatva egyetlen hamis riasztást sem ad. A VirusBuster szoftvere most a Windows platformon felelt meg ezeknek a kemény követelményeknek.

Kulcsszavak: vírus security VirusBuster

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: harc az alattomos támadások ellen

A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online tájékozódást és ügyintézést. Az eszközökön tárolt érzékeny adatok védelme azonban fokozott óvintézkedéseket igényel minden tulajdonostól.

2024. július 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01