Az Apple több millió dollárért megvette az iphone.com domaint

Milkovits Gábor, 2007. július 3. 19:00

Az Apple hét számjegyű összegért megvásárolta eddigi tulajdonosától az iphone.com internetes domainnevet.

Az oldal korábbi tulajdonosa Michael Kovatch, aki mobiltelefonokat forgalmazott az interneten. Kovatch még a világháló hajnalán, 1995-ben jegyeztette be a domaint, mivel úgy gondolta, az internetet előbb-utóbb telefonálásra is lehet majd használni. A mobiltelefonok korszaka azonban ennél előbb jött el, így aztán emberünk inkább készülékeket kezdett árusítani az oldalon. Amikor aztán az Apple januárban bejelentette az iPhone készüléket, a weboldal forgalma is alaposan megugrott, így Kovatch nem is szívesen vált meg a domaintől. Végül azonban saját elmondása szerint egy dollárban hét számjegyű, azaz milliós összeg megtette a hatását, így a www.iphone.com cím ezentúl közvetlenül az Apple termékoldalára (www.apple.com/iphone/) irányítja az internetezőket. 

Az Apple hivatalosan nem kommentálta a vásárlást, az eset azonban tanulságos lehet bármely cég számára, hogy az új termékbejelentés előtt próbáljon meg utánanézni az esetleg egyező domaineknek. Az iPhone körüli felhajtás jó pár embert ösztönzött az „iphone” szót tartalmazó domain bejegyeztetésére, így a január óta eltelt fél évben nem kevesebb mint 4000 ilyen oldalt regisztráltak.

Kulcsszavak: domain iPhone Apple

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59