Az Apple több millió dollárért megvette az iphone.com domaint

Milkovits Gábor, 2007. július 3. 19:00

Az Apple hét számjegyű összegért megvásárolta eddigi tulajdonosától az iphone.com internetes domainnevet.

Az oldal korábbi tulajdonosa Michael Kovatch, aki mobiltelefonokat forgalmazott az interneten. Kovatch még a világháló hajnalán, 1995-ben jegyeztette be a domaint, mivel úgy gondolta, az internetet előbb-utóbb telefonálásra is lehet majd használni. A mobiltelefonok korszaka azonban ennél előbb jött el, így aztán emberünk inkább készülékeket kezdett árusítani az oldalon. Amikor aztán az Apple januárban bejelentette az iPhone készüléket, a weboldal forgalma is alaposan megugrott, így Kovatch nem is szívesen vált meg a domaintől. Végül azonban saját elmondása szerint egy dollárban hét számjegyű, azaz milliós összeg megtette a hatását, így a www.iphone.com cím ezentúl közvetlenül az Apple termékoldalára (www.apple.com/iphone/) irányítja az internetezőket. 

Az Apple hivatalosan nem kommentálta a vásárlást, az eset azonban tanulságos lehet bármely cég számára, hogy az új termékbejelentés előtt próbáljon meg utánanézni az esetleg egyező domaineknek. Az iPhone körüli felhajtás jó pár embert ösztönzött az „iphone” szót tartalmazó domain bejegyeztetésére, így a január óta eltelt fél évben nem kevesebb mint 4000 ilyen oldalt regisztráltak.

Kulcsszavak: domain iPhone Apple

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Így használjuk biztonságosan a kijelzőket

A jó idővel jön a napsütés is, amitől gyakran nehezebb látni a kijelzőnket. Ilyenkor hajlamosak vagyunk felhúzni a fényerőt, ami azonban hosszútávon káros lehet szemünknek. A HONOR összeszedett pár általános tippet arról, hogy – az időjárástól függetlenül – miként óvjuk érzékszervünket, főleg úgy, hogy egyre többet használunk kijelzőket, képernyőket.

2024. április 21. 10:29

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50